Technopolis host benefiet Night to Walk Again van Marc Herremans

Post Image
Post Image

Locatie weerspiegelt vertrouwen in wetenschap en technologie

Op zaterdag 23 november was Technopolis gastheer van de jaarlijkse benefiet Night to Walk Again ten voordele van To Walk Again. Dat is de vzw die in 2003 werd opgericht door Marc Herremans, triatleet en winnaar van de Iron Man in 2006. De keuze van Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie, als locatie paste perfect bij de vooruitstrevendheid van de organisatie op het vlak van voortgezette revalidatie op basis van innovatieve robottechnologie.

Een toepasselijke locatie, een heerlijk diner van sterrenchef Axel Colonna-Cesari (van het restaurant Centpourcent) en een exclusieve veiling ten voordele van To Walk Again (met onder meer T-shirts van bekende sporters, onder meer van enkele Rode Duivels maar ook het Tourshirt van wielrenner Wout Van Aert) zorgden ervoor dat deze editie van de Night to Walk Again niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Radio 2-presentatrice Vanessa Vanhove gidste de gasten doorheen het volledige avondprogramma. De benefiet werd feestelijk afgesloten met een afterparty met Radio Botanique. Een opvallende gast was wielerfenomeen Wout Van Aert, die afgelopen zomer zwaar ten val kwam en nog steeds aan het revalideren is. Dat de benefiet een succes werd, stond zo goed als vast, want alle 500 tickets waren uitverkocht. De benefiet heeft € 100.000 opgeleverd, een mooi bedrag, dat onder meer zal gebruikt worden om een staprobot te ontwikkelen voor kinderen. Een emotionele afsluiter van de jaarlijkse benefiet was toen Jolien Van Loy, die verlamd geraakte na een ongeval, stapte met een looprobot terwijl ze aangemoedigd werd door ‘You’ll Never Walk Alone’, live gezongen door Günther Neefs.

Via Night to Walk Again kan de werking van “Sport & Bewegen” en “REVAlution” verdergezet worden en kan een laagdrempelig aanbod aan bewegingsactiviteiten voor mensen met een fysieke beperking gegarandeerd worden. De organisatie van deze editie van de Night To Walk Again rustte op de schouders van Pieter den Boer in samenwerking met Foundation Mechelen.

Meer over Night to Walk Again in Technopolis

Seminariezalen Mechelen – Technopolis

Shares

You May Also Like

Fit at work! Dit moet je weten als je een productieve werkdag tegemoet wil gaan

Je gaat een drukke werkdag tegemoet, maar bent ’s ochtends opgestaan met een energiepijl ...

Event Alliantie lanceert nieuwe newssite: WeLoveLive.be

Voortaan kan elke event-professional de meest recente informatie terugvinden op www.welovelive.be : een nieuwssite, opgericht door ...

The Frontline Company helpt Evenementenbureaus terug opstarten!

Na lang wachten en veel onzekerheid is er eindelijk wat perspectief in de evenementensector. ...

Hard Rock Hotel Tenerife re-opening!

Hard Rock Hotel Tenerife will be opening its doors from 30 July. The five-star ...

Covid-19 Proof Events by Event Mosaic

Uw evenement, congres, incentive of teambuilding kan nu weer volwaardig opgestart worden. De contouren ...

Zomerbar Thirsty Toucan & Moon Gin slaan handen in elkaar en openen een unieke openlucht cinema!

“Koop lokaal” is een slogan die afgelopen maanden veel verscheen. Hierop spelen ondernemers Moon ...