Technopolis is blikvanger op 2e editie Smile Safari

Smile Safari, het “super instagrammable” en sinds dit jaar ook “tiktok-friendly” pop-upmuseum is terug! Sinds gisteren geeft Smile Safari kleur aan winkelcentrum Anspach Shopping in hartje Brussel. Smile Safari is niet zomaar een museum, maar een expeditie langs o.a. optische illusies, roze palmbomen en regenbogen, de perfecte setting dus voor een eindeloze reeks Instagramfoto’s en TikTokvideo’s. Ook Technopolis tekent opnieuw present, dit keer met “Mirror, mirror on the wall”, een bekende optische illusie van Technopolis.

Smile Safari opende gisteren de jacht naar de perfecte Instagramfoto en de perfecte TikTokvideo met een reeks originele opstellingen en optische illusies die je niet snel tegenkomt. Het is intussen de tweede keer dat Smile Safari, georganiseerd door CityCubes en Hurae, de deuren opent. Vorig jaar gaf het pop-up museum nog kleur aan Tour & Taxis; tot eind dit jaar kan je de Smile Safari verkennen in het winkelcentrum Anspach Shopping, middenin het commerciële hart van Brussel. Een blikvanger die zeker opgemerkt zal worden, is “Mirror, mirror on the wall” van Technopolis.

“Mirror, mirror on the wall” is een bekende illusie die al jaren heel populair is bij bezoekers in Technopolis. Door een set van zorgvuldig geplaatste spiegels lijkt het alsof je met beide voeten van de grond gaat en dus “vliegt” als je één van je benen opheft. Het is een beeld dat door de jaren heen al heel wat (vaak hilarische) foto’s heeft opgeleverd. Naar aanleiding van Smile Safari werd deze pop-upopstelling in een eigentijds jasje gestoken en kreeg het een speciale achtergrond: zo lijkt het voortaan alsof je in de wolken of doorheen de ruimte vliegt. Zo laat de spiegel niet zomaar de mooiste, maar vooral de “flyest” (meest coole) zien!

Dé manier om meer jongeren te bereiken

De belangrijkste reden waarom Technopolis voor de tweede keer op rij aan Smile Safari deelneemt is dat het pop-upmuseum veel jongeren aantrekt.

Enerzijds is het markeren van belevenissen en ervaringen aan de hand van foto’s en video’s voor heel wat jongeren een hobby en vaak zelfs een levensstijl. Smile Safari speelt handig in op deze trend door hen niet alleen een leuke belevenis, maar ook een originele setting aan te bieden.

Anderzijds ontpopt elke bezoeker of deelnemer, door het resultaat van haar of zijn ervaring op Instagram of TikTok te posten, zich spontaan tot online influencer en ambassadeur van enkele sterke merken. Zo resulteerde de eerste editie in meer dan 37,8 miljoen weergaven van foto’s en video’s op sociale media en dat in amper drie maanden. Dat kan alleen maar omdat de deelnemende bedrijven en organisaties in eerste instantie een leuke stand voorzien en geen logo’s in het gezicht van bezoekers duwen.

Natuurlijk is Technopolis opnieuw van de partij! Door deel te nemen, hopen we heel wat jongeren te bereiken die niet naar Technopolis zouden komen, maar wel te vinden zijn voor een jacht naar de perfecte Instagramfoto of TikTokvideo. Smile Safari past bovendien helemaal binnen onze strategie om online een dialoog aan te gaan met jongeren om zo onze online jongerencommunity verder uit te breiden. – Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis

Technopolis speelt via haar deelname mee in op een belangrijke trend en bewijst dat het op één lijn staat met de huidige leefwereld van jongeren die zich gedeeltelijk op sociale media afspeelt.

Bij Smile Safari inspireren we de bezoekers om mooie foto’s en creatieve video’s te maken. De fascinerende spiegelillusie van Technopolis past prefect in het parcours. We zijn dan ook zeer blij met deze samenwerking. – Hannes Coudenys, Creatief Directeur Smile Safari
Ideaal voor een staycation

Smile Safari kreeg bij de eerste editie in 2019 al een 25 000-tal bezoekers over de vloer. Organisatoren City Cube en Hurae zijn optimistisch dat het deze keer nog meer bezoekers zal aantrekken, omdat veel Belgen naar aanleiding van de coronacrisis in eigen land naar leuke ervaringen zullen zoeken. In samenwerking met Desinfect wordt voor de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen gezorgd. Wie Smile Safari wil verkennen, koopt op voorhand een online ticket op datum via Smilesafari.be. Zo blijft het aantal bezoekers dat tegelijk het pop-upmuseum bezoekt steeds onder controle.

Technopolis neemt deel aan Smile Safari dankzij de steun van organisatoren Hurae en CityCubes.

Seminariezalen Mechelen – Technopolis

Shares

You May Also Like

Toerisme Vlaanderen geeft uitleg bij de huidige corona-maatregelen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en informeren over de coronamaatregelen voor de ...

De sector is blij met het gecontroleerd openen van het publiek leven

Na 6mnd van volledige sluiting krijgen de bedrijven in de markt van de ‘privé-feesten’ ...

Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert ...

Radisson Hotel Group verwelkomt buitengewoon segment in Brussel met Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection ...

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...