Technopolis organiseert eerste online Directors Forum Ecsite

We tonen dat Technopolis alles in huis heeft om digitale events te organiseren.”

Technopolis organiseert op 29 en 30 oktober het allereerste online Directors Forum van Ecsite, de Europese vereniging van science centra en musea. Tijdens het jaarlijkse Directors Forum komen traditioneel een 70-tal CEO’s en directieleden uit heel Europa samen om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Door de coronacrisis is het echter niet langer evident om met zoveel deelnemers op één plek te verzamelen. Daarom werd beslist om dit jaar het Directors Forum voor het eerst volledig online te organiseren. De registratie voor het evenement ging vandaag live. Technopolis neemt met veel plezier de regie van het Directors Forum op zich en laat daarmee zien dat het als gerenommeerd evenementenorganisator alles in huis heeft om ook digitaal evenementen te organiseren.

Ecsite, de Europese vereniging van science centra en musea waarvan ook Technopolis lid is, organiseert jaarlijks een Directors Forum. Dat is eenbijeenkomst van een 70-tal CEO’s en directieleden die met elkaar ervaringen delen over het reilen en zeilen in hun science centrum of wetenschapsmuseum. Zonder de pandemie zou het Directors Forum van Ecsite, de Europese vereniging van science centra en musea, dit jaar in Manchester plaatsvinden. Vanwege mogelijke reisrestricties en omdat fysieke bijeenkomsten in het najaar nog steeds maar beperkt mogelijk zullen zijn, werd beslist om het Directors Forum dit jaar volledig digitaal plaats te laten vinden. Technopolis, dat onder normale omstandigheden jaarlijks een 300-tal evenementen organiseert, was meer dan bereid om het prestigieuze Directors Forum, dat dit jaar op 29 en 30 oktober plaatsvindt, online te faciliteren. De registratie voor het evenement ging vandaag live.

De overgang van fysieke naar online belevenissen is een trend die zich niet alleen op het vlak van de organisatie van evenementen manifesteert. Meer dan ooit zetten science centra en musea belangrijke stappen om een deel van hun traditionele activiteiten ook online aan te bieden. Het thema van het eerste digitale Directors Forum focust dan ook op deze verschuiving van fysiek naar digitaal en de gevolgen daarvan. Het is geen toeval dat van alle leden van Ecsite Technopolis verantwoordelijk is voor de organisatie, want het doe-centrum heeft de laatste jaren als een van de eerste science centra in Europa bijzonder veel inspanningen gedaan om haar bereik online te vergroten. Dat is maar goed ook, want deze inspanningen hebben tijdens de coronacrisis al duidelijk hun vruchten afgeworpen.

Als Technopolis al één ding heeft bewezen sinds de uitbraak van de coronacrisis, dan is het wel dat zich bijzonder wendbaar toont in moeilijke tijden. We zoeken steeds naar innovatieve oplossingen om onze maatschappelijke rol te blijven vervullen. Sluit Technopolis, dan zetten we onze activiteiten online verder. En wanneer de kans zich voordoet om het Directors Forum, de belangrijkste bijeenkomst voor science center CEO’s in Europa, online te faciliteren, dan staat Technopolis als eerste in de rij om dat voor haar rekening te nemen. Het is namelijk belangrijker dan ooit dat het Directors Forum dit jaar ondanks alle maatregelen toch nog kan plaatsvinden, want blijven netwerken en ervaringen delen, is belangrijker dan ooit om als sector heelhuids uit de crisis komen. Tegelijk tonen we dat Technopolis als evenementenorganisator alles in huis heeft om digitale evenementen te organiseren. – Stephane Berghmans, CEO van Technopolis en lid van de Raad van Bestuur van Ecsite

Dat Technopolis zich niet neerlegt bij de coronacrisis, is duidelijk gebleken tijdens de lockdown. Het doe-centrum sloot dan wel noodgedwongen de deuren, maar via haar socialemediakanalen bleef het dagelijks nieuwe experimenten aanbieden. Ook als organisator van evenementen, blijft Technopolis niet bij de pakken zitten. Zo werd een oplossing uitgewerkt, waarbij – afhankelijk van de coronamaatregelen – evenementen altijd kunnen doorgaan, hetzij fysiek in Technopolis of (gedeeltelijk) online. Technopolis beschikt daarvoor sinds kort over een professionele opnamestudio om evenementen live te streamen. Dat Technopolis de organisatie van het eerste digitale Directors Forum op zich mag nemen, is al een bijzonder goede start voor het najaar. Daarnaast zorgt Technopolis als coördinator van Dag van de Wetenschap er ook nog voor dat het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen dit jaar voor het eerst volledig online kan plaatsvinden.

Meer over het Ecsite Directors Forum

Contact
Ester Blockx, Marketing & Sales Director
ester.blockx@technopolis.be
015 34 20 20

Seminariezalen Mechelen – Technopolis

Shares

You May Also Like

2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende ...

Technopolis is klaar voor een geslaagd anderhalvemeterevent, jij ook?

Een event of meeting organiseren in coronatijden? Het lukt – veilig en wel – ...

Boek je meeting in Oostende & bezoek gratis het James Ensorhuis – 8 x coronaproof teambuilden

Business en Pleasure zijn in Oostende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit najaar biedt ...

LET'S RECONNECT

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen een beetje versoepeld. ...

Technopolis heeft drie formules voor veilige events

Wist je dat events bij Technopolis altijd kunnen doorgaan? Zo biedt dit huis van ...

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...