Testcongres “Van scherm naar CERM” – Kom jij ook?

Toerisme Vlaanderen nodigd je uit voor het eerste testcongres dat volledig in het teken staat van de organisatie van testevents in Vlaanderen en COVID-veiligheid op events. Geen virtuele of hybride bijeenkomst, wel een echt fysiek congres dat doorgaat op dinsdag 27 april in het Flanders Meeting & Convention Center (FMCCA). Het staat buiten kijf dat het organiseren van een fysiek event vandaag de dag geen evidentie is, maar gezien de thema’s van dit congres konden we deze uitdaging natuurlijk niet uit de weg gaan. Toerisme Vlaanderen hoopt dat dit testevent een positief effect kan hebben op de heropening van de sector.

Dit evenement zal het voorwerp vormen van een wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van IDLab, verbonden aan Universiteit Antwerpen en imec, en van het expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool zullen tijdens het evenement met behulp van verschillende manuele en technologische telmethoden het aantal bezoekers in kaart brengen. Dit TETRA-project, gefinancierd door VLAIO, heeft als doel de nauwkeurigheid van deze telmethoden te kunnen bepalen, wat cruciaal is in tijden van corona- en afstandsmaatregelen. Voor de technologische telmethoden worden ze tijdens dit evenement bijgestaan door Acurity, CityMesh en CrowdScan.

Wil jij er graag bij zijn? Ontdek hieronder het programma.

PROGRAMMA

16.00 – 18.00 uur: VERWELKOMING + NETWERKMOMENT

18.00 – 20.30 uur: CONGRESGEDEELTE

Verwelkoming door Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen

Muzikale omlijsting door Ozark Henry

Slotwoord door minister Zuhal Demir, Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme

1

Testevents in Vlaanderen? Welke en hoe?

Wat zijn de regels voor de organisatie van een testevent? Zorgen testevents niet voor een vertraging van de heropstart?

Gastspreker: wordt nog bevestigd.

2

Fieldlab: wat kunnen we leren uit de testevents in Nederland?

In Nederland hebben ze met Fieldlab al een aantal testevents achter de rug. Welke lessen trekken zij hieruit? Wat kunnen we zelf meenemen voor de organisatie van testevents in Vlaanderen?

Gastspreker: Maarten Schram, LiveCom Alliance & Independent Dutch Event Association (IDEA).

3

Werkt het COVID Event Risk Model 2021 wel in de praktijk?

Dit testcongres als case

Toerisme Vlaanderen past op dit testcongres het aangepaste CERM 2021 toe. Ze overlopen dit CERM 2021 en tonen meteen hoe je de vereiste COVID-veiligheidsplannen kan opmaken. Na afloop stellen ze deze COVID-veiligheidsplannen ter beschikking op www.covideventriskmodel.be.

Gastspreker: Peter Decuypere, EventFlanders.

4

And& summit & festival

Inzichten en perspectieven

Never waste a good crisis. Een jaar pandemie heeft voor de cultuur-, congres- en eventsector niet veel vreugde gebracht. Anderzijds is er nog nooit zoveel op korte termijn geëxperimenteerd en geïnnoveerd. Het and& innovatie festival deelt inzichten voor de toekomst van hybride festivals, events en congressen.

Gastspreker: Pieter Goiris, and& summit & festival.

5

Welke wetenschappelijke telmethodes bestaan er om het aantal deelnemers tijdens je event in kaart te brengen?​

In COVID-tijden is het van groot belang om op elk ogenblik zicht te hebben op het aantal aanwezigen op je event. Tijdens het testcongres zullen verschillende wetenschappelijke telmethodes worden gebruikt om het aantal deelnemers in kaart te brengen. De onderzoekers vertellen je graag meer over hun wetenschappelijk onderzoek.

Gastspreker: Christine Merckx, expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool en Raf Berkvens, IDLab van UAntwerpen-imec.

COVID-VEILIGHEID

VAN HET TESTCONGRES

Uiteraard staat ook bij dit testcongres de veiligheid voorop. Het event wordt dan ook volledig georganiseerd volgens de richtlijnen van het COVID Event Risk Model. Ook de locatie, het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, ondersteunt een veilig verloop want het kreeg in 2020 een COVID Infrastructure Risk Model-vergunning (CIRM). Daarenboven ligt het aantal toegelaten deelnemers voor het testevent ver beneden het aantal deelnemers dat is toegestaan volgens het COVID Infrastructure Risk Model.

REGISTRATIE

Wil je dit testcongres niet missen? Registreer je dan snel via onderstaande knop.

Deelname aan het testevent is geheel op eigen risico. De deelnemers zijn persoonlijk aansprakelijk voor alle directe en indirecte schade van welke aard dan ook. Niettegenstaande Toerisme Vlaanderen alle vereiste maatregelen treft om dit testevent zo veilig en coronaproof mogelijk te organiseren, kan het niet verantwoordelijk worden gesteld als een deelnemer door zijn deelname aan het testevent een COVID-19-besmetting oploopt, evenmin voor de gevolgen ervan.

Ik wil me graag registreren voor het testcongres

Shares

You May Also Like

“LET’S GO BACK TO LIVE” nù met professionele ACC-bureaus

Nu de regering het stappenplan voor de geleidelijke heropening van de event-sector heeft goedgekeurd ...

Fast Forward neXt, een doorgedreven samenwerking met BUTIK

What’s neXt? Sinds maart 2020 wordt ons sociale leven aan banden gelegd. We moesten ...

Persbericht namens de eventsector

Event Confederation reageert positief op het stappenplan van de overheid, hiermee kan onze sector ...

Tijd om de stilte te verbreken – Eventonline

Bij Eventonline hebben we het afgelopen jaar absoluut niet stilgezeten. En nu we stilaan ...

Mijlpaal bouw Beurs-, Meeting- en Congrescentrum: hoogste niveau is bereikt

De bouwwerken van het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) op het Beursplein in Brugge ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.