The Conference Collection: meerwaarde voor meeting planners

Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline had onlangs een gesprek met Kristof Dewitte van The Conference Collection. “The Conference Collection doet aan MICE sales representatie”, legt Kristof Dewitte uit. “Wij vertegenwoordigen onafhankelijke hotels naar meeting planners toe in de Benelux.” The Conference Collection is een nieuwe start-up die sinds februari actief is. Met het concept bouwt Dewitte verder op zijn jarenlange ervaring als hotel professional. “Ik ben reeds 15 jaar actief op de Brusselse markt waar ik gewerkt heb voor verschillende hotels. Zo heb ik de kans gehad om een aantal openingen en een brand change te verzorgen. Ook vaak voor onafhankelijke hotels. Zo maakte ik bijvoorbeeld deel uit van het commerciële team dat zich bezighield met de naamsverandering van ‘Hilton’ naar ‘The Hotel’. Tevens was ik Director of Business Development bij Hotel Metropôle waar ik het volledig commerciële verhaal uitwerkte. Vandaar mijn idee om The Conference Collection op te richten.”

De hotels in de portefeuille van The Conference Collection zijn onafhankelijke hotels, zowel in België als in het buitenland, of maken deel uit van een kleinere keten. Het zijn hotels die het potentieel van de Benelux MICE-markt kennen, maar die daar niet noodzakelijk een fulltime medewerker op zetten. “Bijgevolg vervult The Conference Collection zo’n beetje de taak van een global sales office van dergelijke hotels. Belangrijk om weten, is dat het hotels betreft die net iets anders aanbieden dan een doorsnee hotel. Het zijn allemaal onafhankelijke hotels en zijn heerlijk uniek. Dat kan van klassieke top luxe gaan tot een trendy jong hotel van 5, 4 of 3 sterren”, aldus Kristof Dewitte.

Alle hotels die The Conference Collection aanbiedt, hebben een uitstekende meeting capaciteit en ze focussen bovendien allemaal op een aparte beleving tijdens het verblijf van de hotelgast. “De meerwaarde die ik wil brengen voor meeting planners is hen helpen tijd en moeite te besparen in hun zoektocht naar de juiste bestemming, het juiste hotel, om net dat unieke pareltje op die bepaalde bestemming te kunnen aanbieden. Door veel vragen te stellen, krijg je een idee van het soort MICE-activiteit dat zal worden gepland zodat we actief gaan meedenken, teneinde van de meeting of seminarie een succes te maken.”

Deze service is kosteloos voor meeting planners. “Het concept komt uit het buitenland. Ik geraakte daar geïnspireerd toen ik er voor hotels werkte.”

Zoals reeds vermeld, is The Conference Collection een start-up verhaal. “We zijn in februari gestart met vier hotels in België, twee in Brugge, één in Brussel en één in Spa. Sinds kort zijn we uitgebreid met buitenlandse hotels. Zo bieden we nu 55 MICE-bestemmingen en –hotels aan over gans Europa. Die maken deel uit van Preferred Hotels, maar zijn allemaal onafhankelijk. Wereldwijd praten we over 86 bestemmingen. Sedert kort zitten daar ook teambuildingactiviteiten bij met ‘Wannapplay’ waardoor The Conference Collection eigenlijk een totaalpakket kan aanbieden. Eigenlijk is de grootste bedoeling een signaal te kunnen geven aan meeting planners: Hebben jullie iets om te organiseren? Laat mij met jullie meedenken, laat mij jullie inspireren. En zoals dat gaat met een sales van elk hotel is dat vrijblijvend en het kan maar een leuk idee opleveren.”

Kortom, hoofddoel van The Conference Collection is een toegevoegde waarde aanbieden aan meeting planners door leuke bestemmingen en hotels naar voren te schuiven. “Dat kan alleen maar als je iets concreet aan meeting planners kan voorstellen. Aan hen dus om de productiviteit van de interactie te evalueren, maar ik ben er alvast van overtuigd die te kunnen brengen, aldus nog Kristof Dewitte.

Shares

You May Also Like

Begijnhof Hotel hernieuwt samenwerking met M-Museum Leuven – Begijnhof Congres Hotel

M-Museum Leuven is al jaren een van de meest gewaardeerde partners van het Begijnhof Hotel, ...

Een vernieuwend concept… voor vernieuwende bedrijven!

Au rythme de Belvaux nam als uitgangspunt dat werkelijke innovatie niet gaat om het ...

Chocolate Nation aanwezig tijdens Festivak

Chocolate Nation opent deze winter maar presenteert zich nu al exclusief op Festivak Op ...

#miceventoux20: het MICE-peloton beklimt de reus

Wie kent hem niet? De beklimming der beklimmingen, de hel op aarde waar menigeen ...

Meet the new Fast Forward

In de aanloop naar het 15-jarig bestaan van Fast Forward  pakken ze uit met ...

De 22ste “Fleet Manager of the year” vond plaats in Docks Dome

Dit event staat bekend als een van de prestigieuze nieuwjaarsrecepties in de Belgische automobiele ...