THE EVENT PILOTS: het resultaat van fusie tussen BrandEvent en DIRIGO

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Sven Vanhemmens, zaakvoerder van The Event Pilots, zit al zo’n twintig jaar in de evenementenbranche. De eventsector bleek, na zijn studies, meteen een kolfje naar zijn hand. “Aanvankelijk startte ik in de licht- en geluidssector, waarna ik met deze rugzak vol ervaring productiehuis DIRIGO ben opgestart. We legden de focus op operationele en technische ondersteuning, maar hadden ook veel aandacht voor nieuwe technologieën in onze sector en het tekenen van 2D en 3D plannen. We brengen deze sterke elementen mee in het nieuwe verhaal van The Event Pilots.

Veerle Vanassche, Senior Event Manager, is eveneens vijftien jaar werkzaam in de evenementensector. “Ik maakte deel uit van BrandEvent, een professioneel evenementenbureau dat in 2018 haar 20ste verjaardag vierde. Naast de creatieve elementen, neem ik vooral mijn jarenlange expertise uit de eventbranche mee aan boord.”

“Twee jaar geleden gaf Brend – zaakvoerder van BrandEvent – me te kennen dat hij de fakkel wou doorgeven”, vervolgt Sven. “Omdat beide bedrijven bijzonder complementair zijn, hebben we beslist – best of both worlds – te bundelen en onder een nieuwe vlag naar buiten te komen ‘The Event Pilots’.”

What’s in a name …

“Onze criteria voor een nieuwe naam waren niet min. Enerzijds wilden we het teamwork benadrukken. Want, bij ons staat een sterk team van professionals achter elk evenement”,  aldus Sven. “Anderzijds was het persoonlijke aspect belangrijk. Omdat we deze aanpak hanteren naar onze klanten en partners toe. We zitten nu eenmaal in een ‘people business’.

De naam vertelt perfect wie we zijn en wat we doen: een team van professionele event-organisatoren aan wie een klant zijn/haar project toevertrouwt.

“Tijdens ‘de vlucht’, nemen we alle elementen aan boord die nodig zijn om de eindbestemming te bereiken”, voegt Veerle eraan toe. “Vooraf bepalen we met de klant waar hij naar toe wil en hoe zijn bestemming eruit ziet. Wij zorgen voor de juiste elementen om daar – op een vlekkeloze manier – te geraken.”

USPs van The Event Pilots

The Event Pilots dragen duidelijke waarden hoog in het vaandel. “Zoals de persoonlijke aanpak, zegt Sven. “Dat herken je ook in ons nieuwe logo: het is onze handtekening. Meer nog: wij gaan een verbintenis aan. Op een heel persoonlijke manier. Tenslotte werken we met en voor mensen.”

Bovendien willen The Event Pilots een no-nonsense kantoor zijn. “We werken heel transparant en communiceren op een open manier met onze klanten. We zijn een pure sang organisator-coördinator van evenementen.”  

We onderscheiden ons door de veelzijdigheid waarmee een aanvraag kan worden aangepakt. Met de fusie van de 2 bedrijven, kunnen we een antwoord formuleren op elke vraag. We zijn een heel complementair team geworden. Dat werkt heel goed. We kunnen de juiste mensen op de juiste projecten inschakelen. Iedereen binnen The Event Pilots heeft namelijk zijn specialiteit. 

“Van een enkele vlucht zonder toeters en bellen tot een volledig georganiseerde reis. We ondersteunen van A tot Z, maar springen evengoed in één of meerdere onderdelen van een evenement bij. De klant houdt zelf de controle over zijn traject en budget.”

Geen enkel project is te klein. “We verzorgen heel veel evenementen, waaronder ook een reeks kleinere. En dat vinden wij helemaal OK”, aldus Sven. “Immers, net bij die kleinere events kunnen we het verschil maken en die persoonlijke touch extra in de verf zetten.  

Evolutie in de sector

Sven merkt evenwel dat de manier van pitchen veranderd is. Hopelijk keren we ooit nog terug naar “pitchen voor langeretermijn samenwerkingen” ipv voor elk project afzonderlijk. Op die manier kan je echt een partnership opbouwen.
Ook de tools in onze sector zijn sterk geëvolueerd voornamelijk door de digitalisering. Ik mis evenwel nog vaak nieuwe technologie in evenementen. Dat heeft dan wel met verschillende zaken te maken. Niet alleen budgetmatig, maar misschien ook de vrees om nieuwe technologie te omarmen. Maar ook dat betert stilaan.”,
merkt Sven. “We kunnen immers niet achterophinken.”

Veerle vult aan. “Ik merk evenwel een huidige tendens dat het niet altijd de grote peperdure Wauw-factoren moeten zijn. De succesformule is de juiste elementen in elkaar laten passen, en overgieten met een gezonde dosis creativiteit”

“We willen onze nieuwe service aan de klanten gaan aanbieden”, aldus Sven. “Sinds de fusie van de twee bedrijven hebben we echt alle kennis in huis om onze klanten te helpen met elke vraag. Bovendien hebben we samen meer dan 35 jaar ervaring in de sector. We werken graag als externe collega van onze klanten. We worden beschouwd als een heuse partner die collegiaal samenwerkt. We bouwen samen aan het project”, aldus nog de zaakvoerder.

En de lat, die leggen we altijd hoger.
Always aiming higher. Voor onze klant. En voor onszelf.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Organisatie van unieke events – The Event Pilots

Shares

You May Also Like

Euroports organiseerde hun personeelsfeest bij DOCK 3

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Euroports hun personeelsfeest op in DOCK 3. En wie Euroports ...

Opening ION hoofdkwartier

In samenwerking met Dazzle Events zorgde SLV Rent voor het audiovisuele aspect van deze opening. De ...

A unique venue near Luxembourg

A perfect venue for all types of events ! More than 1200m2 on one ...

Connectiviteit op de Gentse Feesten

In de week van 21 juli startte de Gentse Feesten. Een 10-daags stadsfestival in ...

Advertising bij Kinepolis Business reikt verder dan het grote scherm

Wie aan advertising in de cinema denkt, denkt wellicht aan de indrukwekkende reclamespots op ...

Sportieve samenwerking met Vayamundo Houffalize

Om een gezellige sfeer te creëren voor de organisatie van hun sportevenementen wenst Sportevents ...