The Hague & Partners zal zich dit jaar focussen op het herstel van de Haagse Economie

Dit jaar zal in het teken staan van het ‘Herstel van de Haagse Economie tijdens en na Corona’. Ze steunen hun partners in deze moeilijke tijd op alle mogelijke manieren en willen zo bijdragen aan welvaart en welzijn van alle Hagenaars en Hagenezen.

Als ze iets hebben kunnen zien in de afgelopen periode is het wel hoe belangrijk onze sector is. De cijfers laten zien dat de lockdown zorgt voor verlies van economische bestedingen en werkgelegenheid. Hun gevoel laat zien hoe onmisbaar horeca, winkels, attracties, musea en theaters zijn voor het welbevinden. En hoe belangrijk het is dat straks zakelijke- en recreatieve bezoekers hiervan weer kunnen genieten, zodat deze voorzieningen ook voor bewoners overeind blijven.

Ze hebben afgelopen jaar met The Hague & Partners laten zien dat ze snel de bakens kunnen verzetten. Ook nu kunnen ze met hun plannen voor 2021 flexibel inspelen op wat de mogelijkheden zijn.

Hybrid City Alliance

Hybride evenementen zijn een belangrijke stap voor de evenementenindustrie om terug te keren naar live edities. Virtuele en hybride bijeenkomsten en conferenties zijn het afgelopen jaar ontzettend gegroeid. Dat geldt vooral voor de associatiesector. Internationale verenigingen dienen samen te komen om onder meer kennis uit te wisselen. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om het event virtueel bij te wonen op hun lokale hub of op een centrale bestemming.
The Hague Convention Bureau herkent deze trend en heeft samen met partnerstad Ottawa een nieuw concept, de ‘Hybrid City Alliance’ geïnitieerd.

De Hybrid City Alliance biedt organisatoren van internationale evenementen een gestroomlijnde evenementorganisatie en service met de mogelijkheid om gebruik te maken van een zogenaamde multi-hub infrastructuur. The Hague Convention Bureau is trots de Hybrid City Alliance samen te lanceren met Ottawa Tourism Business Events en andere bestemmingen van wereldklasse, zoals Praag en Genève. Samen delen wij een passie voor de toekomst van evenementen en congressen. De Hybrid City Alliance is een open community waarbij andere bestemmingen zich kunnen aansluiten als zij van deze samenwerking willen profiteren.

Bas Schot, hoofd van The Hague Convention Bureau, verwelkomde het initiatief met de woorden: ‘’Bij deze lancering gaat het niet om onszelf, maar om ons allemaal. Om onze industrie te helpen met het terugveren, moeten wij onze krachten bundelen.’

Lees mee

Den Haag Congresbureau – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Bierkasteel blikt hoopvol vooruit!

Door de Corona-pandemie heeft Bierkasteel Vanhonsebrouck moeten goochelen met de agenda. Ook de klanten ...

Vandaag International Day of Women and Girls in Science

Vandaag is het de International Day of Women and Girls in Science, een dag ...

Café Local wordt Studio Local

De gekende Antwerpse event-locatie Café Local wordt tijdelijk omgetoverd tot professionele streaming Studio Local. ...

De Rolling Stones in de parochiezaal van Zwevezele

Een ‘Astronomisch aantal aanmeldingen tegelijk’ legde Smartschool plat. De afkoelingsweek die minister Ben Weyts ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.