The Oval Office geeft startschot flanders food festival

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

The Oval Office heeft gisteren tijdens een druk bijgewoonde persontmoeting in aanwezigheid van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir, het startschot gegeven van het Flanders Food Festival. Onder het motto ‘Tijd om terug te bijten!’ wil het Flanders Food Festival op initiatief van Toerisme Vlaanderen  – i.s.m. Horeca Vlaanderen en VVSG – de horeca en culinaire sector in Vlaanderen een duwtje in de rug geven. Van 1 oktober tot en met 14 november zal de lokale gastronomie gevierd worden met allerlei initiatieven in restaurants, bars, brasserieën, hotels,…verspreid over heel Vlaanderen. Eén van de initiatieven van het Flanders Food Festival is de eerste editie van Open Producenten Dag op zaterdag 23 en zondag 24 oktober waarbij honderden lokale producenten, makers, kwekers, brouwers en telers hun deuren open zetten voor het brede publiek en tijdens rondleidingen en proeverijen hun topproducten en hun vakmanschap delen. Deelnemende producenten en horeca-spelers hebben nog een maand tijd om in te tekenen. Het Flanders Food Festival is een organisatie van EventFlanders in nauwe samenwerking met The Oval Office.

Tijd om terug te bijten!

Met Flanders Food Festival zet Toerisme Vlaanderen dit najaar meer dan een maand lang de culinaire sector opnieuw op de kaart. Op tal van unieke culinaire belevingen waarbij zowel horecazaken, producenten als steden en gemeenten zich van hun lekkerste kant tonen zullen nationale en internationale bezoekers hun smaakpapillen weer kunnen verwennen.

Dries Mahieu, Client Director The Oval Office: “De culinaire sector werd de laatste 18 maanden zwaar beproefd, nu is het tijd om lokale gastronomie terug te laten proeven. Met de campagne ‘Tijd om terug te bijten!’ en het platform www.flandersfoodfestival.be nodigen we iedereen uit om tussen 1 oktober en 24 november culinaire uitstappen te plannen en lokale gastronomie te (her)ontdekken.”

Zuhal Demir, Vlaams minister voor Toerisme: “Honger doet eten en de goesting is er meer dan ooit om terug te genieten van alles wat onze Vlaamse gastronomie te bieden heeft. De sector heeft zwaar geleden. Het kan dan ook symbolisch niet mooier dan dat we vanaf 1 oktober, wanneer nagenoeg alle maatregelen wegvallen, samen met z’n allen de Vlaamse gastronomie in de kijker zetten en iedereen uitnodigen om zich massaal onder te dompelen in Flanders Food Festival.”

Dit najaar staat The Oval Office ook in voor de organisatie van de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’ in Antwerpen en het ‘UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism’ in Brugge.

Meer info en registratie op www.flandersfoodfestival.be en www.openproducentendag.be.

Credits

Client: EventFlanders
Contact: Matthias Ver Eecke

Agency: The Oval Office
Client Director: Dries Mahieu
Event team: Dries Mahieu, Sylvie Luyckx
Communication team: Janne Roelen,  Arne De Gryse
Creation & Design: Jon Troch, Ellen Breckpot
Digital & Social:  Egon Buyck
Media relations: Saskia Neirinckx (The Wicked)
Web design & development: Debugged

Evenement organisator – The Oval Office

Shares

You May Also Like

Naar dancefeest Thé Dansant met collega's!

Thé Dansant organiseert al 12 jaar lang elektronische muziekfeesten in openlucht op unieke locaties ...

Les Lacs de l'Eau d'Heure, de bestemming die een hit is voor een groen uitje!

Een groen en absoluut exotisch kader, seminariezalen aan de rand van het meer en ...

Ontdekkingsdag 8 oktober 2021

Corona houdt ons al anderhalf jaar in de greep. Nu telewerken niet meer verplicht ...

Pop-up Team-buildings at Holiday Inn Brussels airport
In collaboration with Event Masters

Where: Holiday Inn Brussels Airport
When: September & October 2021