The Oval Office, raf walschaerts en nabil missoumi waarschuwen in online theater voor de gevaren van chemische huishoudproducten

In opdracht van de FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum lanceerde The Oval Office een vervolgcampagne rond het thema ‘Lezen voor gebruik’. Omdat jaarlijks 5000 kinderen – vaak tussen 1 en 5 – slachtoffer zijn van ongevallen met chemische huishoudproducten is er deze keer gekozen om het publiek te sensibiliseren aan de hand van drie videoverhalen gebracht door acteurs Raf Walschaerts en Nabil MissoumiDe laatste twee poëtische vertellingen kan je in première bekijken en beluisteren op 27 en 31 januari om 18u op Facebook. Een verhaaltje duurt 5 minuten. Elke keer wordt er een ander verhaaltje verteld. De video’s zijn nadien ook te bekijken op www.lezenvoorgebruik.be.

Voor deze tweede campagne ‘Lezen voor gebruik’ vertellen Raf Walschaerts en Nabil Missoumi samen met kleutertheater 4Hoog en filmmaker Jonas Baeckeland het verhaal van Arne, Nova, Laura, Ruby, Diego en Mathéo. Ouders en kleuters kijken en luisteren samen, via Facebook, naar het verhaal. Voor de kleuters gewoon een mooi verhaal, voor de ouders een mooi verhaal mét een boodschap: Let op. Kinderen kijken anders naar de wereld rondom hen. Naar het leven. Ook naar spullen en producten thuis.

Jaarlijks vinden ongeveer 5.000 ongevallen plaats met jonge kinderen en chemische producten. Kinderen van 1-5 jaar zitten in een eerste levensfase waarin ze hun omgeving verkennen en de neiging hebben alles in de mond te steken. Het is belangrijk om hier als ouder van bewust te zijn, en het etiket te lezen van gevaarlijke producten om zo die ongevallen eenvoudig te vermijden. De aantrekkelijke verpakkingen van chemische producten kunnen immers onbedoeld de aandacht trekken van kinderen.

Credits
Client: FOD Volksgezondheid
Client contact: Jona De Leye
Agency: The Oval Office
Account team: Line Reynaert, Eva Verhofstadt
Creative: 4Hoog productiehuis, Raf Walschaerts & Nabil Missoumi
Production: Jonas Baeckeland (Blauwhuys) & Bart Sels (InBeeld)
Social: Egon Buyck

Evenement organisator – The Oval Office

Shares

You May Also Like

Bierkasteel blikt hoopvol vooruit!

Door de Corona-pandemie heeft Bierkasteel Vanhonsebrouck moeten goochelen met de agenda. Ook de klanten ...

Vandaag International Day of Women and Girls in Science

Vandaag is het de International Day of Women and Girls in Science, een dag ...

De Rolling Stones in de parochiezaal van Zwevezele

Een ‘Astronomisch aantal aanmeldingen tegelijk’ legde Smartschool plat. De afkoelingsweek die minister Ben Weyts ...

Antwerp Diner @ Home brengt 13.500 euro op voor het goede doel

Online event haalt mooie som op voor vzw Tomorrow for Isibani Antwerp Diner ging ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.