Topchef en eventplanner brengen samen bijzondere hulde aan de konningebij

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Met Dinner With The Queen brengen topchef Lieven Lootens (’t Aards Paradijs) en eventplanner Gilles De Backer ( Utopia Events) een stukje Zuid-Frankrijk naar Vlaanderen ter ere van de koninginnebij. Voor culinair genot aan een wijngaard bij zonsondergang kan u van 17 juni tot 14 juli gewoon afreizen naar plukweide Purfruit in Oeselgem. Hoezo, klimaatbewustzijn is saai?

Deze zomer verruilt topchef Lieven Lootens zijn keukens eventjes voor een rustieke openluchtlocatie. Samen met medenatuurliefhebber Gilles de Backer brengt hij er een hommage aan de koninginnebij en haar ijverige onderdanen. Niet alleen zijn de bontgekleurde insecten een spilfiguur in ons ecosysteem, ze zijn ook nog eens exclusieve producent van het ‘nectar van de goden’, honing.

Dit eerbetoon brengen de heren in de vorm van een unieke pop-up-ervaring die bestaat uit onder meer uit een wandeling langs de fruitranken van de plukweide, uitleg van een lokale imker en live cooking op teppanyaki. Lieven Lootens, drager van de titel ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’, zet een zinnenstrelend menu neer waar bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren.

Klimaatbewustzijn met een glas wijn

De avond start met een ‘Save The Queen’-cocktail op basis van gin en honing. Daarna is het tijd voor een ‘tête-à-tête’ met de koninginnebij, wanneer imker Ronny een raam uit zijn bijenkast haalt en een woordje uitleg geeft over ‘The Queen’ en haar belang voor de biodiversiteit. Boer Bart zorgt dan weer voor een streepje folklore wanneer hij ons meeneemt doorheen de plukweides en de geschiedenis achter zijn fruitranken uit de doeken doet. Als laatste stop nemen de gasten plaats in de hooischuur op de boerderij, waar ze onder het genot van heerlijke gerechten de zon kunnen zien ondergaan.

Een deel van de opbrengsten gaat naar de aanplanting van ‘bijenvriendelijke’ bomen en nieuwe bijenkasten voor de imkers. Het mag gezegd: klimaatbewustzijn hoeft geenszins saai te zijn, zoveel is zeker.

Wie zich even in Zuid-Frankrijk wil wanen te Oeselgem kan reserveren via de website www.dinnerwiththequeen.be.

Niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent op maat organiseren.

Shares

You May Also Like

Bert Knuts verkozen tot nieuwe Voorzitter van het ACC Expert Center Event Marketing

De leden van het Expert Center Event Marketing hebben tijdens hun kwartaalmeeting Bert Knuts ...

Domaine de Rymska: een must visit venue!

Domaine de Rymska … Ik bezocht deze toplocatie voor de tweede keer en ik ...

De Grot van Han, met haar nieuwe spektakel Origin by Luc Petit, verkozen tot "World Best Event Location"!

Tijdens de finale van de BEA, World Best Event Awards, in Milaan op zaterdag 29 november werd de ...

The Oval Office verkozen tot Best World Event Agency

1 Grand Prix, 3 Gold Awards, 1 Bronze Award, 1 Special Award Vrijdagavond is ...

Den Berg brengt élk event op smaak met zijn inhouse catering

De liefde van uw gasten gaat door de maag. Geen geslaagd event dus zonder ...

New Balls Please creëert een handige tool: Live Strategy Roadmap

New Balls Please verzamelt haar live strategy expertise in een roadmap. De ervaring en ...