Topchef en eventplanner brengen samen bijzondere hulde aan de konningebij

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Met Dinner With The Queen brengen topchef Lieven Lootens (’t Aards Paradijs) en eventplanner Gilles De Backer ( Utopia Events) een stukje Zuid-Frankrijk naar Vlaanderen ter ere van de koninginnebij. Voor culinair genot aan een wijngaard bij zonsondergang kan u van 17 juni tot 14 juli gewoon afreizen naar plukweide Purfruit in Oeselgem. Hoezo, klimaatbewustzijn is saai?

Deze zomer verruilt topchef Lieven Lootens zijn keukens eventjes voor een rustieke openluchtlocatie. Samen met medenatuurliefhebber Gilles de Backer brengt hij er een hommage aan de koninginnebij en haar ijverige onderdanen. Niet alleen zijn de bontgekleurde insecten een spilfiguur in ons ecosysteem, ze zijn ook nog eens exclusieve producent van het ‘nectar van de goden’, honing.

Dit eerbetoon brengen de heren in de vorm van een unieke pop-up-ervaring die bestaat uit onder meer uit een wandeling langs de fruitranken van de plukweide, uitleg van een lokale imker en live cooking op teppanyaki. Lieven Lootens, drager van de titel ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’, zet een zinnenstrelend menu neer waar bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren.

Klimaatbewustzijn met een glas wijn

De avond start met een ‘Save The Queen’-cocktail op basis van gin en honing. Daarna is het tijd voor een ‘tête-à-tête’ met de koninginnebij, wanneer imker Ronny een raam uit zijn bijenkast haalt en een woordje uitleg geeft over ‘The Queen’ en haar belang voor de biodiversiteit. Boer Bart zorgt dan weer voor een streepje folklore wanneer hij ons meeneemt doorheen de plukweides en de geschiedenis achter zijn fruitranken uit de doeken doet. Als laatste stop nemen de gasten plaats in de hooischuur op de boerderij, waar ze onder het genot van heerlijke gerechten de zon kunnen zien ondergaan.

Een deel van de opbrengsten gaat naar de aanplanting van ‘bijenvriendelijke’ bomen en nieuwe bijenkasten voor de imkers. Het mag gezegd: klimaatbewustzijn hoeft geenszins saai te zijn, zoveel is zeker.

Wie zich even in Zuid-Frankrijk wil wanen te Oeselgem kan reserveren via de website www.dinnerwiththequeen.be.

Niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent op maat organiseren.

Shares

You May Also Like

Zomerbar pakt uit met 100% vegan aanbod

Vanaf 26 juni opent de Vijverkafee Zomerbar opnieuw 2 maanden lang de deuren. Voor ...

Brewery of Ideas brengt wereldprimeur naar Lamot

Brewery of Ideas, organisator van de jaarlijkse hoogmis van IoT in België, sluit een ...

Coeur Catering blaast nieuw ondernemersleven in industrieel pand Red Loft, een atypische eventruimte op maat

COEUR CATERING BLAAST NIEUW ONDERNEMERSLEVEN IN INDUSTRIEEL PAND RED LOFT, EEN ATYPISCHE EVENTRUIMTE OP MAAT ...

KAS: vergaderen met zicht op de ‘Plage van Sint-Anneke’

KAS staat voor ‘Kunst aan de stroom’ en is een multifunctionele evenementenzaal op de ...

Hilton Antwerp Old Town schenkt 570 euro aan vzw Pagadderke

Hilton Antwerp Old Town zamelde dit jaar 570 euro in voor vzw Pagadderke, een ...

Create Tomorrow's Heritage

This is the campaign VISITFLANDERS Convention Bureau and its partners have launched at IMEX 2019 ...