Topchef Lieven Lootens en Utopia Events serveren nog twee weekends Dinner with the Queen: uniek bloemendiner met een boodschap

Post Image
Post Image
Post Image

Wie had ooit gedacht dat bloemen zo lekker konden zijn? Lavendelbloemen en Oost-Indische kers als aperitiefhapje en daarna Oosterscheldekreeft gewikkeld in courgettebloesem; het zijn unieke smaken die je niet meer loslaten. Zoals beloofd zorgen Gilles De Backer van Utopia Events en topchef Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs voor een bijzondere ervaring in de plukweide Purfruit in Oeselgem.
Dinner with the queen is niet zomaar een etentje in de gezonde buitenlucht. Vooraleer Lieven Lootens zijn vuur aansteekt, krijgen de gasten eerst een rondleiding van Bart Van Parijs in zijn plukweide Purfruit in Oeselgem. Initiatiefnemer Gilles De Backer van Utopia Events koppelt lekker eten subtiel aan klimaatbewustzijn en het pop-up-evenement staat dan ook volledig in het teken van de bloemen en de bijen. Een deel van de opbrengst gaat naar de aanplanting van ‘bijenvriendelijke’ bomen en nieuwe bijenkasten voor de imkers.

De weg naar Purfruit is al een beleving op zich. Een kronkelend jaagpad leidt de bezoeker naar een groen eiland op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Vlinders en bijen fladderen lustig rond terwijl de gasten een welkomstdrankje krijgen in de tuin. Een gin- of rum-tonic met honing zet de toon voor latere culinaire ontdekkingen. Maar eerst, een woordje uitleg van Bart Van Parijs, een Gentenaar die verliefd werd op een stuk grond in Oeselgem en er zijn droom waarmaakte: een weelderige pluktuin met allerlei soorten fruit, van blauwe bes tot aalbes. Na de rondleiding laat imker Ronny de gasten kennismaken met een bijenkoningin en een deel van haar kolonie, alvorens iedereen mag aanschuiven aan lange tafels in de gezellig ingerichte open hooischuur, inclusief zicht op de glooiende velden van Oeselgem.

Daar neemt Lieven Lootens, drager van de titel ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’, het roer over en samen met zijn team bereidt hij op de teppanyaki gerechten met vers geplukte kruiden en bloemen. Witte asperges met daslookbloemen of parelhoen met erwtenbloemetjes, je laat het gewillig op je afkomen, net als de vlinders en de bijen in de tuin. Met een beetje geluk, krijg je de warme gloed van de ondergaande zon er gratis bij.

Dinner with the queen kost 150 euro per persoon, wijnen inbegrepen. Er zijn nog plaatsen op 5, 6, 7, 12, 13 en 14 juli. Reserveren kan via www.dinnerwiththequeen.be.

Foto: Newkoncept

Bron: HLN

Shares

You May Also Like

Pillows Grand Hotel Reylof Gent: ontzorgen staat op één

Op 6 oktober 2018 heropende Grand Hotel Reylof Gent met het Pillows concept. Ondertussen ...

Antwerpse Havenbedrijf kiest opnieuw voor Inventus Group

Na een geslaagd personeelsfeest voor 800 personen op onze andere locatie DOCK 3, koos ...

Metabo België viert zijn 70ste verjaardag in de Wild Gallery!

Zo’n 300 mensen werden verwelkomd in de Wild Gallery, wat de ideale plek bleek om ...

Business Markers en Technopolis zwemmen samen tegen de stroom in

Groeien doe je het snelst door tegen de stroom in te zwemmen. Volgens Business ...

Gesprek met Grégory Marchand, General Manager Pullman Brussels Centre Midi

Sinds 1 april 2018 is Grégory Marchand de General Manager van Pullman Brussels Centre ...

Dine & dance: Bobbies is meer dan een restaurant

Het populaire belevingsconcept van “supper club” komt naar Brussel. Bobbies opende op het einde ...