Uw event in een industrieel kunstkader – Art Center Hugo Voeten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Art Center Hugo Voeten in Herentals staat voor negen verdiepingen vol kunst die iedereen steeds kan komen bewonderen. Het gebouw waarin deze collectie zich bevindt is echter ook een waar kunstwerk. Hoe is al die kunst te midden van een industrieterrein belandt? En wat maakt het Art Center een unieke eventlocatie?

In de jaren 1950 verscheen aan het Kempisch Kanaal de Graanfabriek Deckx. Schepen voerden via het water graan uit o.a. Afrika aan. Het werd via grote slurven het gebouw binnengezogen. Eenmaal binnen werd het graan verwerkt, opgeslagen en vervolgens weer uitgevoerd. De fabriek kwam in de volksmond bekend te staan als de Herentalse Bloemmolens.

In de jaren 1970 trok Deckx echter weg uit Herentals. Er brak een lange periode van leegstand aan waarbij de eens zo levendige fabriek langzaamaan doodbloedde. Niemand had er interesse in, het pand verloederde en werd een echte kanker in de stad.

Gelukkig keek ondernemer Hugo Voeten door de verkrotting heen, want hij zag potentieel in het gebouw. Na decennialang kunst te hebben verzameld, zocht hij een geschikte plek om zijn collectie onder te brengen. In 2006 kocht hij het gebouw en nam hij architecten Wouter Bastijns en Barent Bulcke onder de arm om te starten met een grondige renovatie.

De voormalige siloruimte wordt leeggehaald en er kwam een enorme vide in de plaats. Ze reikt van het gelijkvloers tot aan het dak en is deels opgevuld met twee zogenaamde white cubes voor extra tentoonstellingsruimte. Het unieke gevoel van ruimtelijkheid blijft behouden door het licht dat binnenstroomt tot de begane grond.

Ook wordt het oorspronkelijke industriële karakter van het gebouw gerespecteerd. Waar mogelijk worden materialen gerestaureerd en hergebruikt. Alle ruimtes tonen een combinatie van beton, bakstenen, staal en glas. Hier en daar zijn zelfs nog sporen graffiti te zien. Dit alles creëert een omgeving die niet enkel de kunst bijzonder omkadert, maar ook als eventlocatie tot de verbeelding spreekt.

Een heel andere sfeer beleeft men in het penthouse van het Art Center. Deze verdieping is een toevoeging van de architecten die door middel van het zaagtanddak de link met het industriële verleden wisten te behouden. Liefhebbers van kunst en van een industrieel kader kunnen dus in het Art Center het beste van twee werelden vinden!

“We houden van persoonlijk contact en denken graag mee over uw event. Iedereen is daarom van harte welkom om na afspraak vrijblijvend kennis te komen maken met onze locatie. Stuur gerust een mailtje naar info@artcenterhugovoeten.org en neem zeker al eens een kijkje op onze website www.artcenter.hugovoeten.org. Tot snel!”

https://www.linkedin.com/company/art-center-hugo-voeten/

Foto’s: Johan Hannes & ACHV

Unieke locatie in het groene hart van de Kempen – Art Center Hugo Voeten

Shares

You May Also Like

Zebrastraat Terras

Het Zebrateam heeft de afgelopen weken niet stil gezeten en heeft een leuk alternatief ...

Wijn teambuilding op afstand bij Cinéréa Benelux – Luik-Spa Businessland

Cinéréa Benelux heeft een nieuwe reeks virtuele activiteiten gecreëerd zodat u ook op afstand ...

La Ferme by De Feestarchitect

In Hargimont staat het imposante 13de-eeuwse kasteel van Jemeppe. Deze zomer pakt Château Jemeppe ...

Waarom je post-coronacrisis nog zou gaan werken in een coworking space?

Van de keukentafel naar de living naar de zetel, terug naar de keukentafel en ...

Fit at work! Dit moet je weten als je een productieve werkdag tegemoet wil gaan

Je gaat een drukke werkdag tegemoet, maar bent ’s ochtends opgestaan met een energiepijl ...

Event Alliantie lanceert nieuwe newssite: WeLoveLive.be

Voortaan kan elke event-professional de meest recente informatie terugvinden op www.welovelive.be : een nieuwssite, opgericht door ...