Van Der Valk Congrès Hotel Liège opent de deuren

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

In Luik opende Van Der Valk Congrès Hotel Liège onlangs de deuren. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, ging alvast poolshoogte nemen en sprak met Marco Wohrmann, de GM en eigenaar van deze nieuw VDV-telg.

Marco Wohrmann is vierde generatie Van Der Valk en groeide op in Nijvel waar zijn ouders een Van Der Valk Hotel runnen. “Ik zit ondertussen reeds negen jaar hier in Verviers, en we zijn nu zo’n zes jaar bezig met het project Congrès Hotel Liège dat deze zomer werd geopend. Weliswaar nog niet volledig. We zijn hier nog de laatste kleine details aan het afwerken, maar dat zal afgerond zijn eind september”, aldus de GM.

De optie voor een VDV-hotel in de Vurige Stede was een bewuste keuze. “Luik is een stad waar we reeds een tijdje op zoek waren naar een locatie om een hotel te openen. Een zeer grote stad trouwens, met veel vraag naar hotelaccommodatie. Bovendien was het de stad zelf die ons heeft gecontacteerd omdat ze graag wensten dat wij hier onze activiteiten zouden ontplooien”, legt Wohrmann verder uit.

Van Der Valk Congrès Hotel Liège is geen nieuwbouw. “Voorheen was het een Holliday Inn, daarna Alliance Hotel, vervolgens een publieke uitbesteding die wij hebben overgenomen”, licht de GM toe. “Het hotel is vrij groot. We hebben een complete renovatie uitgevoerd, goed voor zo’n 27 miljoen euro. Als alles klaar is, beschikt het hotel over 219 kamers, 2 zalen, een grote wellness met drie massageruimtes en fitness die tevens wordt uitbesteed aan een bedrijf, maar die evenwel gratis toegankelijk blijft voor de gasten van het hotel. Er komt ook nog een binnenzwembad en op de tiende verdieping komt er bovendien een Skybar met een prachtig panoramisch zicht op de stad.”

Een stad als Luik staat borg voor een heterogeen publiek. “We mikken zowel op MICE als leisure”, stelt Wohrmann. “De Nederlandse markt vindt Luik sowieso een leuke stad om te ontdekken. Voor het trouwe VDV-publiek nu dus extra interessant. Bovendien richten we ons ook op de internationale cargoluchthaven van Luik. Onze locatie is ideaal om flight crews te ontvangen. Ondertussen is er reeds een shuttle service naar deze luchthaven opgestart.”

Met brouwerij Jupiler werd een unieke samenwerking aangegaan. “De fabriek van Jupiler ligt op enkele kilometers van het hotel. We willen ervan profiteren om van onze bar echt een Jupiler flagship te maken. Boven de bar gaan vier koperen vaten hangen die alle bars in het hotel gaan voorzien van bier. Een principe dat we reeds in onze andere hotels toepassen, maar dat niet zichtbaar is voor de gasten, maar hier dus wel. Zo zien de klanten wat voor systeem er wordt gebruikt in de hotels. De vaten worden ook live gevuld. De vrachtwagen komt voor de receptie te staan en met lange buis wordt de bar aangevuld. De bedoeling is om er een vaste dag van te maken en een activiteit aan te koppelen, een feestje rond te bouwen eigenlijk.”

Met het nieuwe hotel hoopt Marco Wohrmann marktleider te worden in het Luikse. “Het stopt echter niet bij dit project. Ondertussen zijn we in Mechelen gestart met een nieuwe vestiging. Ook een renovatie. Los daarvan zijn we het hotel in Nijvel aan het renoveren. Bergen wordt verder uitgebreid met een wellnesscentrum en extra kamers en dan hebben we nog een nieuwbouwproject in Charleroi. Da’s nog niet helemaal rond, maar het volgende project dat eraan komt”, aldus nog de GM.

Shares

You May Also Like

6e editie HotelloTOP België Year Event een groot succes!

165 internationale hospitality professionals scheppen een beeld bij de digitalisering van de hospitality sector. ...

Veilinghuis Bernaerts pakt uit met extra receptieruimtes

Veilinghuis Bernaerts heeft er sinds kort twee nieuwe zalen bij. Naast het auditorium en ...

RSCA: Great Food and Great Football

Royal Sporting Club Anderlecht rekent sinds dit seizoen op J&M Catering om een deel van ...

Goldfish Party Rental realiseert eerste overname

Goldfish Party Rental, met hoofdzetel te Kruibeke nabij Antwerpen, is gespecialiseerd in het verhuren van materialen voor feesten en evenementen. ...

Perslancering Tabel van Mendelejev-game in Technopolis

Ook voor (grootschalige) perslanceringen vormt Technopolis het perfecte decor. Vandaag deden essenscia vlaanderen, Co-valent ...