Van der Valk Hotel Mechelen: historisch pand waar je wil naar terugkeren

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Van der Valk Hotel Mechelen is een recente speler op de markt die sinds 18 november 2019 gasten verwelkomt. Het hotel beschikt over 124 kamers met o.a. suites, monumental rooms, poolview kamers en superior kamers. De Mechelse vestiging van de hotelketen Van der Valk is niet alleen een leisure bestemming, maar mikt tevens op de MICE-markt. Het hotel beschikt over zes multifunctionele zalen die een oppervlakte hebben van 530 m2. Hier kunnen diners worden georganiseerd tot 220 personen met seating of 450 voor een walking dinner. Verder is er een restaurant met 200 zitplaatsen. Donderdagavond gaan er in het restaurant liveconcertjes door, ook om de Mechelaars naar dit historische pand te halen. Verder is er de ‘Bar Bernard’ met een capaciteit voor 80 personen waar lekkere cocktails worden geserveerd.

Tijd dus om dit nieuwe hotel even uit te testen. Proefslapen in een nieuw hotel is altijd leuk, alles ruikt immers nog naar nieuw. Bij het oprijden van de prachtige site kan je niet naast het hotel kijken, het kolossale gebouw met in het midden een imposante toren valt meteen op. De auto parkeren gaat ook zeer vlot aangezien er voldoende parking is rondom het hotel. De check-in verloopt zeer snel en vriendelijk. We hadden een kamer op de eerste verdieping van het type ‘poolview room’ met zicht op het middenplein. Waar zich ooit het oude zwembad bevond, is nu een vijver met een gigantische fontein.

De hotelkamers zijn zeer licht en ruim, mijn partner die interieurontwerper is, vindt hotelkamers altijd zeer interessant vermits er steeds creatief moet worden omgegaan met een kleine(re) ruimte. In deze kamer viel meteen op dat hier veel aandacht aan was besteed. De open badkamer was zeer mooi, maar vooral functioneel ingericht en door de kastdeur om zijn as te draaien, kon je de badkamer afsluiten.

Ik ben van nature geen goede slaper, maar door de goede kwaliteit van het bed heb ik een fantastische nacht gehad. Echter, alvorens naar bed te gaan, was het eerst tijd voor een etentje en hiervoor had ik een tafel gereserveerd in ‘Ouwen Dok’, het restaurant van het hotel. Ik was onder de indruk van de bezetting, het restaurant was immers snel volzet. Het werd snel duidelijk waarom. De kwaliteit van de maaltijden was namelijk van hoogstaand niveau.

Mijn partner had gekozen voor de kortgebakken tonijn als voorgerecht en de zeebaars als hoofdgerecht, ikzelf koos voor de pompoensoep en de ossenhaas, geserveerd met warme groentjes, verse peperroom en VERSE frietjes.

Ook de geserveerde dranken zijn van zeer goede kwaliteit, zowel de wijnen per glas als de champagne per coupe (Taittinger) zijn een fijne keuze. Ik wil hier nog aan toevoegen dat dit een restaurant is waar ik ook graag naartoe zou komen op een doorsnee avond zonder overnachting.

Na het diner zijn we nog iets gaan drinken in ‘Bar Bernard’ waar het leuk vertoeven is en waar veel respect wordt getoond voor ons nationaal erfgoed, met name onze befaamde Belgische bieren. De mooie muurschildering van Artois maakt het concept compleet.

Na een goede nachtrust, tijd voor het ontbijt. Ik heb al zoveel hotels bezocht dus kunnen ze me dan nog verrassen? Ja, dat kan! Bij Van der Valk Hotel Mechelen hebben ze echt aan alles gedacht, een ontbijtassortiment met een hoofdletter A: de verse fruitsla afzonderlijk gesneden (!), de oneindige selectie van lekkere granola’s, de verse spiegeleitjes met de grootste aandacht bereid, een uitgebreide kaasplank, enfin, te veel om op te noemen want het ontbijt is toch de leukste maaltijd van de dag, niet? Als ik dan toch een minpuntje moet zoeken dan is het dat ik beperkt was in tijd die ochtend vermits ik een vroege meeting gepland had, ik zal dus nog eens moeten wederkeren!

Als bezieler van Eventonline en MICE Magazine heb ik zeer veel respect voor de familie Van der Valk aangezien er steeds zeer creatief wordt omgegaan met de herinrichting van historische panden of nieuwe hotels. Kortom: Van der Valk Hotel Mechelen – Wood Approved.

Vergaderlocatie in Mechelen – Van der Valk hotel Mechelen

Shares

You May Also Like

Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp

Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande ...

430 eventbedrijven staan klaar voor bouw vaccinatiecentra

Steden en gemeenten kijken naar bedrijven uit de evenementensector om zo snel mogelijk vaccinatiecentra ...

Eerste vaccinatiecentrum van Brussel opent in maart aan Heizel

In maart zal het eerste vaccinatiecentrum in Brussel aan de Heizel de deuren openen. ...

Nekkerhal wordt Mechels vaccinatiecentrum, opbouw begint morgen al

De Mechelse Nekkerhal zal op korte termijn omgevormd worden tot vaccinatiecentrum. Dat heeft het ...

Breaking News: "Corona-proof" rubriek op Mice Magazine

Beste MICE people, De post-Corona periode laat jammer genoeg wat langer op zich wachten ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.