Van Der Valk Hotel Nivelles-Sud: toprenovatie

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Van Der Valk Hotel Nivelles-Sud was de eerste Van Der Valk vestiging in Wallonië en opende de deuren in 1977. Ondertussen werd het hotel grondig gerenoveerd en verder uitgebreid. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had hierover een gesprek met Yves-Henri Feltz, Business Development Manager van het hotel.

“Dit hotel dateert van 1977 en renovatie en uitbreiding was nodig. De vraag was ofwel renoveren we, ofwel maken we tabula rasa en creëren we iets nieuws. Uiteindelijk werd besloten voor de gulden middenweg. De hele receptie, het restaurant en de eetzaal werden volledig gesloopt en helemaal terug opgebouwd, terwijl de kamers behouden beleven, maar tevens grondig werden gerenoveerd,” legt de manager uit.

“We beschikken ondertussen over een nieuwe brasserie, restaurant en cocktailbar en dit alles voor een capaciteit van 500 zitplaatsen. Bovendien telt het hotel 15 multifunctionele seminariezalen die uiteraard zijn uitgerust met de nieuwste technologie. We hebben tevens zeer mooie boardooms met whiteboards die zeer geschikt zijn voor vergaderingen tot veertien personen. We hebben ook een gloednieuw fitness- en wellnesscentrum, inclusief een ruimte met toestellen en een ruimte voor groepslessen, alsook een binnenzwembad en massagesalons. Ondertussen zijn we terug operationeel sinds oktober 2019. Uiteindelijk werd het hotel uitgebreid met 40 extra kamers om in totaal 155 kamers aan te kunnen bieden.”

Van Der Valk Hotel Nivelles-Sud kent een zeer strategische locatie. “Wij zijn een van de grootste hotels in de omgeving. Nijvel kent een ideaal geografisch voordeel. Het is een kruispunt van snelwegen, dichtbij Brussel en dichtbij de hoofdassen naar Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland. Dit is een zeer grote en zeer internationale MICE-klantenregio. Het economische weefsel van deze regio is hier tevens redelijk geconcentreerd. Er zijn zeer grote industrieparken rond Nijvel. We hebben grote bedrijven die hier zijn gevestigd, met name heel wat Amerikaanse bedrijven. Bovendien is Louvain-la-Neuve vlakbij. De twee luchthavens, Charleroi en Zaventem, zijn ook vlot bereikbaar vanuit Nijvel,” stelt de manager.

Het hotel beschikt over een grote parkeerplaats, inclusief Tesla-laadstations. “We hebben bedrijfsformules die echt heel flexibel zijn met formules met of zonder maaltijden, bovendien hebben we partnerships opgezet met ons fitness- en wellnesscenter.”

Inzake de onmiddellijke toekomst is Yves-Henri Feltz duidelijk. “De komende jaren zullen we de enorme investeringen die zijn gemaakt, gaan terugverdienen. We gaan echt proberen de bedrijven die al klant zijn bij ons te blijven binden. We gaan hun loyaliteit verder bestendigen via een gepersonaliseerde service die steeds meer wordt aangepast. Verder blijven we nieuwe markten verkennen en nieuwe producten ontwikkelen. Qua infrastructuur bieden we een kwalitatief hoogstaand product aan waar we de komende jaren maximaal op inzetten,” aldus nog de manager.

Congreslocatie Nijvel – Hotel Van der Valk Nivelles-Sud

Shares

You May Also Like

Geen (examen)stress bij Uhasselt

“Onze wetenschappers zijn top in hun vak. Vandaag ondersteunen zij de diverse overheden. Daarom ...

Creationz redt Global Product Launch: Thermo King Advancer

We schrijven begin maart, Creationz en Thermo King zijn in volle voorbereiding voor de ...

Een nieuwe taal, een nieuw begin

Op weg naar events met een andere grammatica, maar met evenveel passie Het werd ...

Corona Lockdown geen downtime voor Geert Debusschere, zaakvoerder van Ecco La Luna

Kalmere periode tijdens de lockdown? Niet voor Geert Debusschere en zijn medewerkers van Ecco ...

Welcome Back at the Living Tomorrow Meeting Center

Looking for a safe, comfortable and easily accessible location for your next meeting? Well, ...

Den Berg in Londerzeel introduceert zomerconcept ‘La Montaña’

De Corona-pandemie heeft lelijk huisgehouden de afgelopen maanden, ook in de horecasector. Ondanks getroffen ...