Veldeman zorgt voor infrastructuur en inrichting vaccinatiecentra

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Veldeman heeft de afgelopen weken hard gewerkt om een aantal Vlaamse vaccinatiecentra gebruiksklaar te maken zodat ze deze week kunnen proefdraaien. Als leverancier van inrichting en bijkomende infrastructuur stapt Veldeman hiermee af van zijn imago als klassieke tentenbouwer.

In Bree werd de leegstaande Expodroom, gelegen op het industrieterrein in Bree en ooit de thuishaven van Euphony Basket Bree en de Europese wedstrijden van Noliko Maaseik, getransformeerd tot een volledig operationeel vaccinatiecentrum. Een grote logistieke uitdaging. In enkele dagen tijd zorgde Veldeman voor de complete inrichting. Met behulp van scheidingswanden uit kunststof, glas en textiel werden de grote ruimtes gecompartimenteerd in inkomruimte, registratieruimte, wachtruimte en vaccinatieruimte met dokterskabinetten. Veldeman voorzag verwarming en leverde alle meubilair, van tafels en stoelen over ontvangstbalies tot serveerwagens. Met de 4 vaccinatielijnen zullen maximaal 1.200 vaccins per dag toegediend kunnen worden aan de inwoners van Bree en Oudsbergen. Vlaams Minister van Volksgezondheid Wouter Beke bracht in het gezelschap van beide burgemeesters een bezoek aan het vaccinatiecentrum. “Het is knap om te zien hoe een leegstaand complex op luttele weken tijd werd omgebouwd tot een volledig uitgerust vaccinatiecentrum.” aldus minister Beke.

Ook voor de inrichting van het vaccinatiecentrum in Peer, gehuisvest in voormalige VDAB-gebouwen, was Veldeman verantwoordelijk. Veldeman zorgde voor de compartimentering door middel van wandenbouw en voorzag verwarming, meubilair, decoratie en een omroepsysteem.

Voor andere vaccinatiecentra waaronder dat van Zottegem leverde Veldeman bijkomende infrastructuur zoals ontvangst- en wachtruimtes.

Met deze projecten stapt Veldeman duidelijk af van zijn imago als klassieke tentenbouwer. “De afgelopen jaren hebben wij ons aanbod aanzienlijk verbreed om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt naar totaaloplossingen op maat.” licht Andy Moors, CEO van Veldeman toe. “Tenten zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van ons portfolio, maar we doen veel meer. Denk aan units, wandenbouw, inrichting, nutsvoorzieningen, meubilair, klimatisatie, verlichting, decoratie… Projecten zoals de vaccinatiecentra, waarbij we zelfs geen tenten plaatsen, zijn geen uitzondering meer voor ons. Steeds vaker wordt beroep gedaan op onze uitgebreide expertise met tijdelijke en modulaire infrastructuur, logistieke know-how en sterke projectorganisatie, zonder dat er nood is aan tenten. Dankzij onze inhouse technische afdeling en afwerkingsafdeling kunnen we perfect maatwerk leveren.”

Productie, verhuur en verkoop van tenten en tijdelijke structuren – Veldeman

Shares

You May Also Like

Boost de teamspirit met online energizers | Funkey

Telewerk blijft de norm en we spenderen momenteel vele uren achter ons bureau. Alleen ...

Laat u begeleiden om uw vergaderingen met persoonlijke aanwezigheid te organiseren – Conventiebureau Liège-Spa Businessland

Hoewel veel vergaderingen kunnen plaatsvinden op afstand met behulp van middelen voor videoconferenties die ...

Ontspan terwijl u kookt bij OALI Positive Cooking – Conventiebureau Liège-Spa Businessland

OALI biedt met zijn concept “Positive Cooking” een aangename tijd in teamverband waarin de ...

Mijlpaal voor MEEPLE: “In enkele maanden tijd maar liefst 35 online events georganiseerd”

Het gaat hard voor MEEPLE. Het online evenementenplatform van het productie- en evenementenhuis Sylvester ...

The Oval Office en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid laten de natuur online beleven

Om zijn sociale media in 2021 verder te optimaliseren, ging Natuur en Bos van de ...

Uw videoconferencing bij TIO3 – Event & Business Center

Dat u bij TIO3 – Event & Business Center op voldoende afstand en in ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.