Videokanaal '#LockdownLab Technopolis' op HLN.be en in de HLN-app!

DPG Media en Technopolis werken samen om héél Vlaanderen te fascineren met wetenschap

Vanaf vandaag vind je op HLN.be in de HLN-app alle #LockdownLab-video’s van Technopolis. Het gaat om video’s van wetenschappelijke experimenten en challenges die je perfect “in je kot” kan uitvoeren met materiaal dat je doorgaans wel ergens liggen hebt. Dankzij de samenwerking met DPG Media, het moederbedrijf van Het Laatste Nieuws, zal Technopolis meer Vlamingen dan ooit op een leuke en laagdrempelige manier in contact brengen met wetenschap en technologie.

Aan het begin van de lockdown lanceerde Technopolis het #LockdownLab, een reeks video’s van laagdrempelige experimenten en fascinerende challenges die je met huis-, tuin- en keukenmateriaal “in je kot” kan uitvoeren. Tot nu toe werden dagelijks nieuwe #LockdownLab-videos op de socialemediakanalen (YouTube, Instagram, TikTok en Facebook) van Technopolis gepost. Vanaf vandaag vind je al deze video’s, die voor een hele brede doelgroep gemaakt werden, ook op HLN.be en in de HLN-app. Technopolis krijgt er de komende maanden een eigen videokanaal onder de titel ‘#LockdownLab Technopolis’.

Door gebruik te maken van de online platformen van Het Laatste Nieuws, de grootste krant van Vlaanderen, zal Technopolis een nog veel groter én breder publiek in Vlaanderen bereiken dan tot nu toe het geval was. Dat is heel belangrijk voor Technopolis, want het is haar missie is om zoveel mogelijk Vlamingen te fascineren met wetenschap, ook van wie je het minst zou verwachten.

Dankzij een ver doorgedreven digitale contentstrategie slaagde Technopolis er de jongste jaren al in om via haar socialemediakanalen (waaronder YouTube, Instagram en TikTok) steeds meer Vlamingen, waaronder ook jongeren, digitaal te fascineren met wetenschap en technologie. De samenwerking met DPG Media betekent voor Technopolis een grote stap vooruit om deze ambitie verder te realiseren en doelgroepen te bereiken die tot nu toe door de mazen van het net geglipt zijn.

De samenwerking kon in dat opzicht niet beter getimed worden. Sinds de uitbraak van de coronacrisis wordt er immers meer nieuws dan ooit tevoren geconsumeerd. Het Laatste Nieuws registreerde maar liefst 30% meer online lezers en downloads van de HLN-app. Concreet telt HLN.be zo’n 3 miljoen surfers per dag en maken dagelijks zo’n 600 000 Vlamingen gebruik van de app. Daarnaast worden dagelijks maar liefst 2 miljoen video’s bekeken op HLN. Door de enorme populariteit van de website en app heeft Het Laatste Nieuws het hoogste bereik van alle brede publieke nieuwsmerken. Dat maakt HLN vandaag de grootste en sterkste titel van het land, ook in video. Technopolis is dan ook heel tevreden met de samenwerking met DPG Media en hoopt deze samenwerking ook na de coronacrisis verder te kunnen zetten.

En of we blij zijn dat onze experimenten en challenges de komende maanden op HLN.be en in de HLN-app zullen verschijnen! We willen zoveel mogelijk Vlamingen bereiken en hoe doe je dat beter dan via het online platform van de grootste krant van Vlaanderen? We beschikken over een heel arsenaal van keigoede video’s die een breed publiek kunnen en zullen aanspreken. We gaan steevast voor luchtige content in plaats van droge wetenschappelijke uiteenzettingen. Niet dat er geen publiek is voor die uiteenzettingen, maar dat publiek is eerder bescheiden. Met laagdrempelige experimenten die op een heel leuke eigentijdse manier in beeld gebracht werden, kan je echt iedereen fascineren. En eens je bij kinderen, jongeren of volwassenen – maakt niet uit – een wow-gevoel kan opwekken, dan bestaat de kans dat ze meer over wetenschap te weten willen komen. – Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis

Ook bij DPG Media reageert men heel positief ten opzichte van deze eerste samenwerking met Technopolis.

HLN is de grootste nieuwswebsite van het land, maar onze bezoekers komen niet alleen voor ‘hard’ nieuws. Zeker in deze coronatijden zoeken mensen ook ontspannende en inspirerende onderwerpen, en daar spelen de video’s van #LockdownLab zeer goed op in. – Geert Dewaele, Hoofdredacteur News City Video DPG Media

#LockdownLab Technopolis op HLN.be

Seminariezalen Mechelen – Technopolis

Shares

You May Also Like

Van der Valk en Jansen ‘preus’ op nieuw hotel in Gent

Veel bedrijvigheid rondom de Ghelamco Arena in Gent: de vakmannen van Jansen the Building ...

125.000 examens op Flanders Expo en Antwerp Expo vanaf 25 mei tot 1 juli 2020 volgens de nieuwe anderhalve meter-norm

Binnenkort starten de examens voor de studenten van universiteiten en hogescholen. Heel wat onderwijsinstellingen ...

Reopening Living Tomorrow Meeting Center

Living Tomorrow is happy to provide you with an update on their workflow and ...

Zes onlinedebatten, voor en door de sector

De reissector staat te popelen om terug van start te gaan. Een nieuw initiatief ...

Eventsector schiet onderwijs, steden en bedrijven te hulp met tijdelijke mobiele wasbakken

Acht eventbureaus hebben vanuit het Expert Center Event Marketing van de ACC (de vakvereniging ...

Visix strikt de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck voor ontwerp mondmasker

Er is de voorbije weken heel wat te doen geweest rond mondmaskers, maar één ...