Virtueel café toont hoe horeca coronaproof én rendabel kan heropstarten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

VISIX Brandshiners (Roeselare) en Prostor (Geluwe) lanceren unieke horeca-oplossingen in Bar Bernard (Watou) 

Na bijna 3 maanden volledige lockdown en met heel wat terrasloze prachtige lentedagen al achter ons, snakt de (West-)Vlaamse horeca nu écht naar een duurzame heropstart. Om de capaciteit van de horecazaken maximaal te kunnen benutten en coronaproof te kunnen werken, bundelden de West-Vlaamse familiebedrijven Prostor en VISIX hun expertise. Bij Bar Bernard (brouwerij Sint-Bernardus) in Watou stelden ze hun unieke oplossingen voor in een ‘virtueel café’.  

Zwaar getroffen

“De horeca is bij uitstek een van de zwaarst getroffen sectoren in deze coronacrisis, door de verplichte sluiting sinds 14 maart,” vertelt Jean Van Houtryve van VISIX Brandshiners uit Roeselare. “Cafés, restaurants en hotels zijn plaatsen waar per definitie veel mensen samenkomen. Rekening moeten houden met de maatregelen rond social distancing en tóch voldoende capaciteit garanderen om rendabel te kunnen heropstarten, is dus niet evident. Niet elke horecazaak heeft de mogelijkheid of de ruimte om zijn terras vele malen groter te maken. Maar samen met Prostor bvba uit Geluwe hebben wij twee unieke oplossingen bedacht die daar aan tegemoetkomen én inspelen op de gezelligheid en het sociaal karakter van een horecabezoek.”

P6 parasol met doorzichtige schermen

Prostor lanceert een ‘COVID-10 beschermend scherm’ dat aan de parasol wordt opgehangen en doorschijnend is. “Het heeft verschillende voordelen,” vertelt verkoopsdirecteur Mike Verduyn. “De schermen zijn ondoorlatend, en dus ideaal om de gezondheid van de klant te bewaken. Tegelijk zijn ze doorzichtig, waardoor je ook de andere horecagasten ziet zitten net alsof de schermen er niét zouden zijn. Maar minstens even belangrijk voor de uitbaters is dat het op die manier helemaal niet nodig is om je tafels verder uit mekaar te zetten en (veel) meer ruimte in te nemen met je terras. De schermen zijn ideaal om je terrasruimte te optimaliseren en toch de gezondheid van je cliënteel te verzekeren. En als je wil, kun je ze personaliseren door er bijvoorbeeld je logo op te laten drukken.”

De terraservaring wordt nog naar een hoger niveau getild door het COVID-19-scherm te bevestigen aan de P6, Prostors paradepaardje in de wereld van de zonwering. “Op 1 centrale paal kunnen maximaal 4 parasols worden gemonteerd, met in totaal tot 38 m2 schaduwplezier. Maar ook combinaties van zon en schaduw op hetzelfde terras zijn mogelijk. Het COVID-19-scherm wordt eenvoudig aan de zijkant van het doek geritst en kan onderaan met het meegeleverde oog en een haak aan de paal worden bevestigd. Ook mét de schermen eraan kun je de P6-parasols nog altijd openen en sluiten zonder veel kracht te gebruiken. En verwarming en dimbare leds zorgen ervoor dat je in alle omstandigheden de perfecte sfeer kunt creëren.”

Scheidingswanden met transparante zeilen

VISIX Brandshiners lanceert scheidingswanden met een kader uit aluminium en bekleding in doorzichtige pvc voor restaurants en terrassen. “De aluminium profielen worden normaal gezien voor beursstanden gebruikt, maar daar is nu uiteraard weinig vraag naar,” vertelt Jean Van Houtryve. “Voor de bekleding bieden we transparante zeilen aan. Die zorgen ruim voldoende voor bescherming voor de gezondheid, maar de doorkijk vermijdt een gevoel van compartimentering. We zien mogelijkheden om afscheiding tussen de tafels te creëren op terrassen en in restaurants, maar ze kunnen ook als veilige ontvangstbalie in een restaurant worden ingezet. De wanden kunnen zowel binnen als buiten vrijstaand worden geplaatst. Ook deze zeilen kunnen worden gepersonaliseerd met bijvoorbeeld het logo van de horecazaak. Een belangrijk voordeel ten opzichte van de ondertussen gekende plexi wanden is dat onze wanden herbruikbaar zijn. Na de coronacrisis kan het transparant doek vervangen worden door doek met bijvoorbeeld fotoprints.”

“Ook wij duimen voor een mooie zomer en kijken ernaar uit om met familie en vrienden opnieuw buiten onze ‘thuisbubbel’ van een drankje en een hapje te kunnen genieten. We zijn trots om met onze West-Vlaamse familiebedrijven de horeca-ondernemers een veilige en efficiënte oplossing te kunnen aanbieden die een rendabele heropstart mogelijk maakt.”

Over VISIX Brandshiners

VISIX Brandshiners werd in 1903 opgericht in Ieper onder de naam ‘Demeere Vlaggen’. Het bedrijf specialiseerde zich in handgemaakte vlaggen en geborduurde kazuifels voor stoeten, verenigingen en gemeenten. In 2008 werd het bedrijf omgedoopt tot VISIX, wat verwijst naar de missie: de klanten van VISIX de beste mogelijke visibiliteit geven. Vandaag is VISIX Brandshiners dé specialist in textieldruk: vlaggen, spandoeken, bedrukte tenten, beursdoeken, textielframes, indoor lichtbakken. Decennialange vakmanschap wordt gecombineerd met toptechnologie. VISIX Brandshiners wil immers de leider in de markt zijn.

De uitvalsbasis is Roeselare (hoofdkwartier + productie). VISIX Brandshiners heeft ook productievestigingen in Lokeren, Frankrijk en Polen en een performante webshop. Sinds de overname van Krekels in 2019 telt VISIX Brandshiners drie zaakvoerders – Jean Van Houtryve, Johan Debruyne en Christophe Krekels – en een 80-tal medewerkers. In het kader van de coronacrisis lanceerde VISIX in maart vlaggen met ‘hart voor de zorg’ opdruk, in april comfort mondmaskers, eerder deze maand scheidingswanden voor burelen en nu oplossingen voor de horeca.

Over Prostor

Prostor is een Belgische fabrikant van innovatieve parasolsystemen voor zowel de particuliere gebruiker als voor professionelen. Elke parasol draagt het label ‘Belgian Made’, wat garant staat voor topkwaliteit. Die wordt gecombineerd met een stijlvol design en optimale gebruiksvriendelijkheid. Prostor exporteert wereldwijd en focust in hoofdzaak op de betere horecazaak met zijn betaalbare maar uiterst kwalitatieve parasolfs.

De familie Brutsaert heeft meer dan 35 jaar ervaring in zonwering, met twee bedrijven: Prostor (parasols en pergola’s) en Brustor (terrasoverkappingen, knikarmschermen, screens en verandazonweringen). Prostor is gevestigd in Geluwe (productie en kantoor) en Menen (showroom), Brustor langs de E403 in Gullegem.

Meer info

VISIX Brandshiners
Onledegoedstraat  74 – 8800 Roeselare
T 051  23 88 10
www.visix.be
Jean Van Houtryve – zaakvoerder – jean@visix.be
M +32 473 75 76 85 (gsm-nummer niet voor publicatie!)

PROSTOR bvba
Lourdesstraat  84 – 8940 Geluwe
T 056  26 56 56
www.prostor.be
Mike Verduyn – verkoopsdirecteur – mike.verduyn@prostor.be
M +32 475 45 66 61  (gsm-nummer niet voor publicatie!)

Verkoop van promotiemateriaal voor Beurzen, Winkelpunten en evenementen – Visix Brand Shiners

Shares

You May Also Like

Zebrastraat Terras

Het Zebrateam heeft de afgelopen weken niet stil gezeten en heeft een leuk alternatief ...

Wijn teambuilding op afstand bij Cinéréa Benelux – Luik-Spa Businessland

Cinéréa Benelux heeft een nieuwe reeks virtuele activiteiten gecreëerd zodat u ook op afstand ...

La Ferme by De Feestarchitect

In Hargimont staat het imposante 13de-eeuwse kasteel van Jemeppe. Deze zomer pakt Château Jemeppe ...

Waarom je post-coronacrisis nog zou gaan werken in een coworking space?

Van de keukentafel naar de living naar de zetel, terug naar de keukentafel en ...

Fit at work! Dit moet je weten als je een productieve werkdag tegemoet wil gaan

Je gaat een drukke werkdag tegemoet, maar bent ’s ochtends opgestaan met een energiepijl ...

Event Alliantie lanceert nieuwe newssite: WeLoveLive.be

Voortaan kan elke event-professional de meest recente informatie terugvinden op www.welovelive.be : een nieuwssite, opgericht door ...