VISITFLANDERS Convention Bureau beloond met ICCA Marketing Award voor sterke strategie in COVID-tijden

Post Image
Post Image

Weinig sectoren hebben zo hard te leiden onder de coronacrisis als de congressector. Daarom neemt VISITFLANDERS Convention Bureau tal van initiatieven om PCO’s, associaties, congreslocaties en steden te ondersteunen bij de organisatie van hun conferentie.

Deze aanpak werd door de internationale congres- en conventieassociatie ICCA bekroond met een gerenommeerde ICCA Marketing Award. De jury loofde de toekomstgerichte strategie, die focust op het creëren van doeltreffende tools en een ongeziene samenwerking met partners, om zo een kader te creëren waarbinnen congressen op een COVID-veiligere manier kunnen plaatsvinden.

COVID-veiligere congressen dankzij doeltreffende tools

De eerste pijler van de strategie is het ontwikkelen van tools zoals het COVID Event Risk Model, kortweg CERM. Dit instrument verschaft organisatoren inzicht in het COVID- veiligheidsrisico van elk congres. Andere tools die de sector ondersteunen zijn de financiële steunmaatregelen die met de overheid werden onderhandeld, het COVID Infrastructure Risk Model (CIRM), de Leidraad Coronapreventie en de YouFlanders-app. Met deze mobiele applicatie kan men de drukte bekijken van alle hotspots in Vlaanderen.

De tweede pijler: krachten bundelen met partners

De ontwikkeling van deze tools was enkel mogelijk door een ongeziene samenwerking met tal van partners. De overheid, EventFlanders, Alliantie van Belgische Event Federaties, Karel de Grote Hogeschool, de Vlaamse steden, de congresvenues, de organisatoren en de buitenlandse kantoren werden door VISITFLANDERS Convention Bureau allemaal betrokken in de samenwerking. Daardoor konden innovatieve oplossingen tot stand komen, die door de hele sector warm werden onthaald. Een tool zoals het CERM geniet zelfs belangstelling vanuit het buitenland.

Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme:

“De coronacijfers zijn vandaag slechter dan ooit. Daarom blijf ik VISITFLANDERS Convention Bureau stimuleren om initiatieven te ontplooien om onze partners en de sector te ondersteunen. De ICCA Marketing Award bevestigt dat deze strategie de juiste is. De Vlaamse congressector zal klaar zijn om de bezoeker te ontvangen op de conferentie van morgen, hoe die er ook uit zal zien.”

Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen:

“Onze aanpak van de COVID-19-crisis opent ook perspectieven naar de toekomst toe. De ongeziene samenwerking tussen alle betrokken partijen, het out-of-the-box denken en de innovatieve oplossingen kunnen helpen om onze sector bestand te maken tegen eventuele toekomstige tegenslagen. Hoe dat precies in zijn werk kan gaan, hebben we neergeschreven in een handig e-book over “futureproof” conferenties. Iedereen die betrokken is bij de organisatie van conferenties – of die de sector een warm hart toedraagt – kan het gratis downloaden op www.meetinflanders.com.”

VisitFlanders CVB – ToerismeVlaanderen

Shares

You May Also Like

“LET’S GO BACK TO LIVE” nù met professionele ACC-bureaus

Nu de regering het stappenplan voor de geleidelijke heropening van de event-sector heeft goedgekeurd ...

Fast Forward neXt, een doorgedreven samenwerking met BUTIK

What’s neXt? Sinds maart 2020 wordt ons sociale leven aan banden gelegd. We moesten ...

Persbericht namens de eventsector

Event Confederation reageert positief op het stappenplan van de overheid, hiermee kan onze sector ...

Tijd om de stilte te verbreken – Eventonline

Bij Eventonline hebben we het afgelopen jaar absoluut niet stilgezeten. En nu we stilaan ...

Mijlpaal bouw Beurs-, Meeting- en Congrescentrum: hoogste niveau is bereikt

De bouwwerken van het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) op het Beursplein in Brugge ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.