Voka krijgt primeur bij AED Studios in Lint

Begin september verzamelt ondernemersorganisatie Voka ieder jaar heel wat ondernemers, politici en prominenten voor de Rentree, dé aftrap van het politiek-economisch jaar. Dit jaar ging het er iets anders aan toe, u kent de reden ondertussen wel, want het werd een digitaal event. Voka kreeg wel een primeur, want de Rentree was het allereerste event in de nieuwe Extended Reality Studio bij AED in Lint. 

De nieuwe XR studio bij AED in Lint kreeg maandagavond meteen Voka over de vloer. “De boodschap van Voka sluit naadloos aan bij de filosofie van dit project. Het is een partnership van verschillende bedrijven die, elk vanuit hun eigen expertise, hebben bijgedragen aan deze innovatie op wereldniveau. We willen Voka enorm bedanken voor hun vertrouwen want ook voor hen was het een gewaagde stap om dit evenement voor de allereerste keer op deze manier te (durven) brengen”, zegt Filip Van Vlem van AED Group.

Plan Samen Groeien

Voka wil dat de coronacrisis aangewend wordt om ons land volledig te transformeren. Daarbij moeten de economie en maatschappij op een nieuwere leest geschoeid worden. “Met gezonde en gedeelde groei willen we welvaart en welzijn brengen voor iedereen. We maken werk van een duurzaam, digitaal en gezond Vlaanderen. Daarvoor hebben we al heel wat ideeën uitgewerkt in ons Plan Samen Groeien, maar het Plan is ook een uitnodiging aan iedereen om samen die ideeën te verbeteren en verder uit te werken. We steken de hand uit naar alle partijen, ondernemers, medewerkers, vakbonden, middenveldorganisaties en geëngageerde burgers om samen een nieuw sociaal-economisch pact op te stellen op www.plansamengroeien.be”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.

De ondernemersorganisatie heeft ook een belangrijke boodschap voor de politiek. Naast het feit dat de Vlaamse regering dringend haar turbo moet inschakelen, moeten er voor Voka ook fundamentele hervormingen doorgevoerd worden in de arbeidsmarkt, sociale zekerheid en fiscaliteit. Een staatshervorming is daarbij noodzakelijk. “De regio’s moeten de juiste hefbomen hebben om hen het beleid te laten voeren dat het best aansluit op hun specifieke uitdagingen en noden. Vlaanderen heeft dat perspectief nodig in een geblokkeerd federaal land en zeker voor de arbeidsmarkt en de gezondheidszorg”, aldus voorzitter Wouter De Geest in zijn toespraak.

Tijdens het event was ook Vlaams minister-president Jan Jambon aanwezig, en had Goedele Wachter een gesprek met ondernemers Anouk Lagae, ceo Accent en voormalig President Core Europe Duvel Moortgat, Dewi Van De Vyver, ceo Flowpilots en ICT woman of the year 2019, Youssef Kobo, founder A Seat At The Table, en Karel Van De Sompel, Country Manager en Managing Director Pfizer Belgium.

Bron: Made in Antwerpen

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende ...

Technopolis is klaar voor een geslaagd anderhalvemeterevent, jij ook?

Een event of meeting organiseren in coronatijden? Het lukt – veilig en wel – ...

Boek je meeting in Oostende & bezoek gratis het James Ensorhuis – 8 x coronaproof teambuilden

Business en Pleasure zijn in Oostende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit najaar biedt ...

LET'S RECONNECT

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen een beetje versoepeld. ...

Technopolis heeft drie formules voor veilige events

Wist je dat events bij Technopolis altijd kunnen doorgaan? Zo biedt dit huis van ...

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...