Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert en een evenement dat door professionelen georganiseerd wordt. Dat kondigde Sophie Wilmès (MR) aan tijdens de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad.

Als u zelf een evenement organiseert, blijft het aantal gasten beperkt tot maximaal 10 personen, kinderen niet begrepen. Dat geldt ook voor bijeenkomsten op straat.

Professioneel georganiseerde evenementen zoals feesten of recepties zijn onderworpen aan de regels voor de horeca. Daar is er geen limiet voor het maximale aantal gasten, maar het zijn er wel maximaal 10 per tafel. “De protocollen moeten op de letter worden gevolgd zoals het gebeurt in de horeca. Dansfeesten zijn jammer genoeg nog altijd niet toegelaten”, aldus Wilmès nog.

Ten slotte blijft voor evenementen met publiek – ongeacht de aard ervan – de limiet van 200 personen binnenshuis en 400 personen buitenshuis van toepassing, net als de uitzonderingen die mogelijk zijn via artikel 12 van het ministerieel besluit, dit tot de protocollen worden aangepast.

Professioneel georganiseerde evenementen (feesten, recepties,..) zijn vanaf nu onderworpen aan de horecaregels. Er is geen limiet voor het aantal gasten, maar wel maximaal 10 per tafel. Als u zelf een evenement organiseert, blijft het aantal gasten beperkt tot 10 personen. – Jan Jambon

Bron: HLN

Shares

You May Also Like

Domaine La Butte aux Bois blijft ten dienste van zijn gasten

Vrijdagavond werden nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Eén van de meest opvallende voorschriften is de sluiting ...

De twee gezichten van COVID-19

De horeca gaat op slot. Voor de tweede keer in 2020. Vier weken lang. ...

De oneerlijkheid van de coronacrisis

Allemaal samen. Dat is de enige manier om het virus klein te krijgen. En ...

The Oval Office ontketent een evolutie

Full-service communicatiebureau dat ‘real-life experiences’ centraal stelt The Oval Office ontpopt zich tot een volwaardig ...

Dino’s veroveren Technopolis!

Tijdelijke expo Dinopolis belooft extra bezoekers aan te trekken Dinopolis is open! Technopolis de poorten ...