VR Base opent nieuwe vestigingen in Mechelen, Geel en Den Haag

Negen maanden na de opening van het eerste virtual reality pop-up concept bij AED Studios in Lint, werden vorige maand drie nieuwe VR Base game centers geopend in Mechelen, Geel en Den Haag. Bezielers Arne en Lode Snackaert zijn klaar om, samen met AED-topman Glenn Roggeman, VR Base als entertainment concept internationaal uit te rollen in een franchise formule.

Bij VR Base kunnen bezoekers kennismaken met de meest ontwikkelde VR technologie ter wereld. In de professionele arena’s van maar liefst 225m2 groot kunnen de spelers vrij rondlopen in vijf verschillende adembenemende virtuele decors. De tijd dat kabels de bewegingsvrijheid in de virtuele wereld beperkten, is bij VR Base voorgoed voorbij. Door een ingenieus tracking systeem en hoogtechnologische software wordt elke beweging in de realiteit minutieus omgezet naar de virtuele omgeving zonder enige vorm van tijdsvertraging.

VR Base brengt teambuilding naar een hoger niveau: waar vroeger VR beperkt bleef tot een individuele beleving, kunnen bij VR Base tot 12 personen met of tegen elkaar spelen. De deelnemers zien namelijk elkaars ‘avatar’ in real time. Daardoor kunnen teams het opnemen tegen een gemeenschappelijke tegenstander en zelfs tegen elkaar.

Op dit moment zijn er vijf verschillende games ontwikkeld door de programmeurs van VR Base. De spectaculaire virtuele decors brengen de spelers naar indrukwekkende sneeuw- en berglandschappen of naar een verlaten metrostation voor een beangstigende ‘zombie’ experience. De groep kan zich ook verdelen in kampen met als opdracht elkaar zo snel mogelijk uit te schakelen in de missies ‘Team Deathmatch’ en ‘The Pit’. De wapens die de deelnemers meenemen in de virtuele wereld, reageren met een realistische terugslag op elke actie waardoor de beleving levensecht aanvoelt. Door de uitgebreide faciliteiten van de VR Base centers kan deze teamactiviteit uitgebreid worden tot een volwaardig corporate event, inclusief alle mogelijkheden voor de organisatie van bijhorende meetings of presentaties, vergezeld van catering.

Ondernemer Glenn Roggeman gelooft sterk in de verdere ontwikkeling van VR: ‘De technologie evolueert razendsnel: zowel op het vlak van data-opslag als -overdracht en batterijcapaciteit zijn er de afgelopen jaren enorme stappen gezet, en dit zal in de toekomst nog versterken. Vandaag ontwikkelen we concepten voor de gaming- en entertainmentindustrie, omdat er voldoende vraag en interesse is vanuit de markt. We hebben een kant-en-klaar franchise model ontwikkeld, waardoor we VR Base relatief snel en internationaal kunnen gaan uitrollen. Maar ik zie in de toekomst nog veel meer commerciële toepassingen mogelijk waarvoor VR technologie gebruikt kan worden. En zowel voor bedrijven als voor overheidsinstanties, hulpdiensten en ordehandhaving denken we aan de ontwikkeling van virtuele trainingscentra waarin levensechte simulaties kunnen gebruikt worden voor scholing en opleiding. De kans is groot dat VR in de toekomst een substantiële rol zal gaan spelen in ons dagelijkse leven, en ik hoop dat we als Belgisch bedrijf mee kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kwalitatieve en hoogtechnologische toepassingen.’

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

VR Experience – 3D-experience – VR Base

Shares

You May Also Like

The Oval Office organiseert eerste 'CERMified' events voor BMW en Proximus

Sinds 1 juli is het officieel weer toegestaan om, onder bepaalde door de overheid ...

The Oval Office doet voor Natuur en Bos de Groeten uit Buitengewoon Binnenland

Een staycation of dichtbijvakantie was wellicht nooit zo in trek als deze zomer. Als beheerder ...

Meeting Professionals International Belgium Chapter appoints new President and the Board

Meeting Professionals International (MPI) is the largest meeting and event industry association worldwide. Founded ...

Groepsboekingen op Surfers Paradise zijn in juli en augustus terug mogelijk!

Deze zomer aangepast naar de coronamaatregelen maar daarom niet minder sfeervol. Enige verschil is ...

Kasteel Tivoli verwelkomt je weer

Ze verwelkomen je terug met veel enthousiasme en in alle veiligheid. De orangerie van ...

Inspirerend, veilig en efficiënt in Pillows Limburg

Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg zijn ze er klaar ...