VR Base opent nieuwe vestigingen in Mechelen, Geel en Den Haag

Negen maanden na de opening van het eerste virtual reality pop-up concept bij AED Studios in Lint, werden vorige maand drie nieuwe VR Base game centers geopend in Mechelen, Geel en Den Haag. Bezielers Arne en Lode Snackaert zijn klaar om, samen met AED-topman Glenn Roggeman, VR Base als entertainment concept internationaal uit te rollen in een franchise formule.

Bij VR Base kunnen bezoekers kennismaken met de meest ontwikkelde VR technologie ter wereld. In de professionele arena’s van maar liefst 225m2 groot kunnen de spelers vrij rondlopen in vijf verschillende adembenemende virtuele decors. De tijd dat kabels de bewegingsvrijheid in de virtuele wereld beperkten, is bij VR Base voorgoed voorbij. Door een ingenieus tracking systeem en hoogtechnologische software wordt elke beweging in de realiteit minutieus omgezet naar de virtuele omgeving zonder enige vorm van tijdsvertraging.

VR Base brengt teambuilding naar een hoger niveau: waar vroeger VR beperkt bleef tot een individuele beleving, kunnen bij VR Base tot 12 personen met of tegen elkaar spelen. De deelnemers zien namelijk elkaars ‘avatar’ in real time. Daardoor kunnen teams het opnemen tegen een gemeenschappelijke tegenstander en zelfs tegen elkaar.

Op dit moment zijn er vijf verschillende games ontwikkeld door de programmeurs van VR Base. De spectaculaire virtuele decors brengen de spelers naar indrukwekkende sneeuw- en berglandschappen of naar een verlaten metrostation voor een beangstigende ‘zombie’ experience. De groep kan zich ook verdelen in kampen met als opdracht elkaar zo snel mogelijk uit te schakelen in de missies ‘Team Deathmatch’ en ‘The Pit’. De wapens die de deelnemers meenemen in de virtuele wereld, reageren met een realistische terugslag op elke actie waardoor de beleving levensecht aanvoelt. Door de uitgebreide faciliteiten van de VR Base centers kan deze teamactiviteit uitgebreid worden tot een volwaardig corporate event, inclusief alle mogelijkheden voor de organisatie van bijhorende meetings of presentaties, vergezeld van catering.

Ondernemer Glenn Roggeman gelooft sterk in de verdere ontwikkeling van VR: ‘De technologie evolueert razendsnel: zowel op het vlak van data-opslag als -overdracht en batterijcapaciteit zijn er de afgelopen jaren enorme stappen gezet, en dit zal in de toekomst nog versterken. Vandaag ontwikkelen we concepten voor de gaming- en entertainmentindustrie, omdat er voldoende vraag en interesse is vanuit de markt. We hebben een kant-en-klaar franchise model ontwikkeld, waardoor we VR Base relatief snel en internationaal kunnen gaan uitrollen. Maar ik zie in de toekomst nog veel meer commerciële toepassingen mogelijk waarvoor VR technologie gebruikt kan worden. En zowel voor bedrijven als voor overheidsinstanties, hulpdiensten en ordehandhaving denken we aan de ontwikkeling van virtuele trainingscentra waarin levensechte simulaties kunnen gebruikt worden voor scholing en opleiding. De kans is groot dat VR in de toekomst een substantiële rol zal gaan spelen in ons dagelijkse leven, en ik hoop dat we als Belgisch bedrijf mee kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kwalitatieve en hoogtechnologische toepassingen.’

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

VR Experience – 3D-experience – VR Base

Shares

You May Also Like

Bouwfirma Mathieu Gijbels in de 7de hemel met To The Point Events

Mathieu Gijbels bestaat dit jaar 50 jaar. Deze bouwfirma doet dagelijks bouwdromen uitkomen. Hun ...

Nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen opent binnenkort de deuren

Op 18 november a.s. opent het nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen de deuren. ...

European Catering Summit: Opportuniteiten voor de catering branche

De catering business is een snel veranderende branche. Enkel organisaties die hierin meegaan, blijven ...

Wisenose, uw communicatiepartner voor al uw evenementen. Voor, tijdens & na…

Elk evenement vergt zijn eigen specifieke communicatieaanpak, een combinatie van creativiteit, strategie en kennis ...

‘Succesrijk Netwerken’: hét netwerkfeest om het jaar goed te starten

Dinsdag 28 januari e.k. organiseert San Marco Village een aparte Nieuwjaarsreceptie. Het betreft een ...

Rammstein + Mobility = Fluxology

Fluxology is specialist in mobiliteit tijdens events en dit zowel in de planningsfase als ...