VR Base start nieuw virtual reality concept bij AED Studios

Post Image
Post Image
Post Image

‘Virtual Reality’ pop-up arena opent deuren bij AED Studios in Lint.
Op vrijdag 21 september wordt er tijdelijk een gloednieuw virtual reality dorp opgetrokken in de AED Studios in Lint: VR Base. Door middel van een hoogtechnologisch masker met audiovoorziening, een interactief VR wapen en een rugzak-pc, kunnen spelers zich vrij bewegen in twee grote virtuele decors van elk 225m2.
Op deze manier ervaart elke speler deze nieuwe omgeving als levensecht. De ontwikkeling is 100% Belgisch en uniek in de wereld door de omvang en de grafische
uitwerking.

De bezielers van het project zijn Lode en Arne Snackaert. Reeds jarenlang zijn ze gepassioneerd bezig met het bedenken en het uitwerken van VR spelen. Terwijl Lode de decors en de spelconcepten bedenkt, zorgt broer Arne voor de technische programmatie. In het dagelijkse leven is Arne ingenieur die zich bezig houdt met de automatisatie van bedrijven en machinebouw. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor de installatie van een volledige productielijn voor vliegtuigmotoren in Singapore en op de luchthaven Schiphol in Amsterdam.
AED Studios eigenaar en strateeg Glenn Roggeman werd aangetrokken als investeerder in het project, en stelt voor de lancering zijn studio infrastructuur in Lint tijdelijk ter beschikking, in afwachting van de opening van de eerste permanente locatie in België.

De hoogtechnologische hard- en software die gebruikt wordt voor dit gloednieuwe VR concept zorgen voor een unieke beleving dankzij de geperfectioneerde visuele uitwerking. Op een gigantisch speloppervlak van 15 bij 15 meter, kunnen tot 12 spelers tegelijkertijd én tegen elkaar één van de drie spectaculaire spelconcepten ontdekken: ‘Antenna’, ‘Transport’ en ‘Deathmatch’. Vandaag zijn de bedenkers volop bezig met het finaliseren van nog 3 bijkomende nieuwe speldecors. Niet enkel de professionele gamer moet zijn gading vinden in VR Base: ook particulieren en bedrijven zullen aangesproken worden door de persoonlijke beleving in deze nieuwe digitale wereld. Een spelsessie van 18 minuten kost voor VR Base leden 15 euro. Voor bedrijven zijn er eventformules op maat. De minimumleeftijd voor spelers is 16 jaar voor de games waarbij een VR wapen wordt gebruikt. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten als lid van deze nieuwe VR community.

Ondernemer Glenn Roggeman ziet zijn AED Studios als de perfecte locatie om dit concept te lanceren: ‘Vandaag is de gaming industrie wereldwijd al groter dan de film- en televisiemarkt.
De virtuele wereld zal in de toekomst meer en meer aan belang winnen, ook in de evenementensector. Ik zie deze ontwikkeling als een mooie aanvulling op het bestaande entertainment aanbod bij AED Studios. De pop-up basis gaan we optrekken in onze studio 12, met 3000m2 de grootste black box studio in de Benelux. Ik wil dat iedereen het unieke gevoel kan ervaren om vrij te kunnen rondlopen in een levensechte nieuwe wereld.’ Roggeman ziet de uitbouw van verschillende game centers op termijn in een franchise concept, en dit zowel nationaal als internationaal.

Website: www.VRbase.be – Rechtenvrije foto’s en video’s op eenvoudige aanvraag
Meer informatie kan u bekomen bij Filip Van Vlem, International PR & Communications
Manager AED group op het nummer 0475 48 86 94 of per mail filip.vanvlem@aedgroup.com
AED Studios, Fabriekstraat 38, 2547 Lint – www.AEDstudios.com

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

6e editie HotelloTOP België Year Event een groot succes!

165 internationale hospitality professionals scheppen een beeld bij de digitalisering van de hospitality sector. ...

Veilinghuis Bernaerts pakt uit met extra receptieruimtes

Veilinghuis Bernaerts heeft er sinds kort twee nieuwe zalen bij. Naast het auditorium en ...

RSCA: Great Food and Great Football

Royal Sporting Club Anderlecht rekent sinds dit seizoen op J&M Catering om een deel van ...

Goldfish Party Rental realiseert eerste overname

Goldfish Party Rental, met hoofdzetel te Kruibeke nabij Antwerpen, is gespecialiseerd in het verhuren van materialen voor feesten en evenementen. ...

Perslancering Tabel van Mendelejev-game in Technopolis

Ook voor (grootschalige) perslanceringen vormt Technopolis het perfecte decor. Vandaag deden essenscia vlaanderen, Co-valent ...