Waarom eieren rapen als je er ook mee kan experimenteren?

Technopolis trakteert online op EGGsperimenten tijdens paasperiode

Mechelen, 10 april 2020 – Met Pasen in het vooruitzicht, post Technopolis elke dag tot het einde van de paasvakantie experimenten met eieren op haar socialemediakanalen. Deze zogenaamde ‘EGGsperimenten’ kan je perfect zelf en in je kot uitvoeren. Op deze manier biedt Technopolis kinderen en jongeren een leuk alternatief, nu heel wat typische paasactiviteiten zoals de traditionele eierenzoektocht bij de grootouders niet kunnen doorgaan. De EGGsperimenten maken deel uit van de online #LockdownLab-experimenten en -challenges die Technopolis sinds de start van de lockdown dagelijks op haar socialemediakanalen post.

Bij Pasen horen traditioneel paaseieren. Als het van Technopolis afhangt, gaan we die (paas)eieren dit jaar niet alleen rapen of opeten, maar gaan we er massaal mee experimenteren. Om iedereen zoveel mogelijk aan het experimenteren te krijgen, toont Technopolis quasi elke dag tot aan het einde van de paasvakantie een kEItof experiment met eieren afwisselend op TikTok, YouTube, Instagram en Facebook.

Elke dag een nieuw EGGsperiment

De paasvakantie is traditioneel een periode waarin Technopolis heel veel bezoekers over de vloer krijgt. Ook tijdens deze hoogst ongewone paasvakantie zet Technopolis alles op alles om kinderen en jongeren te blijven fascineren met wetenschap en hen aan te zetten tot experimenteren met spullen die ze doorgaans wel ‘in hun kot’ liggen hebben. Omdat de meesten wel eieren in de koelkast liggen hebben en omdat het nu eenmaal de periode van de (paas)eieren is, besliste Technopolis iedereen op een reeks experimenteren met eieren te trakteren.

Waarom altijd die traditionele zoektocht naar eieren? Dat is leuk, maar een echte uitdaging kan je dat niet noemen, zeker niet nu je ze in je eigen tuin of huis moet gaan zoeken. Daarom beslisten we om als het ware een nieuwe paastraditie in het leven te roepen. En dus kwamen we op het idee om experimenten met eieren in beeld te brengen en via sociale media te verspreiden. Lang hebben we niet op ideeën voor kEItoffe experimenten moeten broeden, want Technopolis beschikt nu eenmaal over een heel arsenaal aan verbluffende proefjes die je zelf een keer kan uitproberen.Ester Blockx – Marketing & Sales Director

Zo kon je op YouTube al zien hoe je kan uittesten hoe sterk een gemiddeld ei is. De komende dagen komen er nog EGGsperimenten aan waarbij bijvoorbeeld een ei wordt rechtgezet of een ei vanuit een borrelglas naar een tweede wordt geblazen. Ook leuk is het EGGsperiment waarbij je een hard gekookt en rauw ei van elkaar leert te onderscheiden zonder ze te breken.

Technopolis deed de jongste jaren al haar best om online zoveel mogelijk kinderen en vooral ook jongeren te bereiken. Nu de strenge coronamaatregelen het onmogelijk maken om hen in Technopolis zelf te fascineren en aan het experimenteren te zetten, stelt het doe-centrum alles in het werk om haar online aanbod te versterken en haar bereik te vergroten.

Derde #LockdownLab-challenge op TikTok met Celine en Michiel

Bovenop de experimenten met eieren, lanceert Technopolis volgende week een derde challenge op TikTok in samenwerking met influencers Celine en Michiel. Deze uitdaging, oftewel ‘bubbleception’, bestaat erin om zeepbellen in zeepbellen te blazen.

De eerste twee challenges werden tot nu toe al meer dan 7,3 miljoen keer bekeken op de TikTok-kanalen van Technopolis en van Celine en Michiel. In de eerste video wordt het publiek uitgedaagd om een ballon met een satéstok te doorprikken zonder dat deze uiteen knalt. De tweede uitdaging bestaat erin om een leeg blikje vanuit een glas in een tweede glas te blazen.

Contact
Ester Blockx, Marketing & Sales Director
ester.blockx@technopolis.be
015 34 20 20

Seminariezalen Mechelen – Technopolis

Shares

You May Also Like

Blue Moon lanceerde zijn “Blue Moon Online Event Studios"

De Blue Moon Online Event Studios zijn de one-stop-shop voor uw online evenement! Samen ...

Brasserie Appelmans – Take away!

De afgelopen 15 jaar zijn ze met Brasserie Appelmans & Absinthbar uitgegroeid tot een ...

Verkoop van uniek ex-demo design meubilair

Naar jaarlijkse gewoonte doet Fabula Productions een stock & – demoverkoop van design meubelen. ...

Heeft uw bedrijf tijdelijk nood aan extra kantoorruimte ten gevolge van de Covid-19 maatregelen?

Als bedrijfsleider zal u ongetwijfeld opgelucht zijn dat u uw werknemers weer in uw ...

Stay & meet with confidence at Crowne Plaza Brugge

Crowne Plaza Brugge is gelegen in het hart van de stad. Het hotel telt ...