Werk en sport, dé perfecte combo!

Post Image
Post Image
Post Image

Sporten voor het werk, sporten na het werk, zelfs tijdens de werkuren. Werk in combinatie met sport, het wordt steeds populairder. Het heeft een bewezen positieve impact op je concentratie, je productiviteit, je enthousiasme én op je conditie. We spraken erover met Dennis Scheyltjens van Moving Rocks, bewoner van Frame21 in Herentals.

“Het bewijs dat algemeen welzijn op de werkvloer de productiviteit verhoogt, moet niet meer geleverd worden,” vertelt Dennis Scheyltjens van Moving Rocks. “Deze productiviteit manifesteert zich op verschillende manieren: van mentale scherpte, minder ziekteverzuim tot het beheren van stress. Bijkomend is sport een middel om medewerkers met elkaar te laten connecteren, het groepsgevoel te bevorderen en de creativiteit te stimuleren.”

Moving Rocks zet zich in op het activeren en implementeren van een bewegings- en vooruitgangscultuur binnen bedrijven. Daarbij werken vanuit het motto “Ondernemend werken is topsport.” Zo trachten ze de methodologie van de sportwereld te integreren in bedrijven om zowel zakelijk als fysiek sterker te worden, zowel individueel als in team. “Moving Rocks wilt mensen motiveren om te bewegen en dit deel uit te laten maken van hun dagelijkse ritme maar ook een draagvlak maken om beweging deel uit te laten maken van de bedrijfscultuur.”

Dennis ziet dan ook een toenemende trend waarbij werkgevers sporten steeds meer gaan stimuleren. “Kijk maar naar sportcheques die deel uitmaken van het verloningspakket. Niettemin blijft er een spanningsveld tussen arbeidstijd en bewegingstijd. Dat is net waar de uitdaging ligt. Werkgevers ervan overtuigen dat beweging een deel kan uitmaken van de arbeidstijd. Die bewegingstijd hoeft niet per definitie verloren tijd te zijn maar kan juist bijdragen tot een goede werkproductiviteit.”

Hoe Dennis Scheyltjens in ondernemingen een cultuur van bewegingen weet te stimuleren? Dat is zeer uiteenlopend vertelt hij. “Zowel top-down als bottom-up. Enerzijds moet het management overtuigd zijn van het concept en moeten zij ook het goede voorbeeld geven, écht deel uitmaken van het thema. Aan de andere kant moeten ook de medewerkers klaargemaakt worden om geënthousiasmeerd te worden. Deze interne communicatie van het bedrijf is een belangrijke partner binnen het project.”

Het gaat hier dan vooral om bewustwording. “Deze kunnen worden gestimuleerd aan de hand van workshops, interne communicatie tot het organiseren van effectieve sport- en bewegingsprojecten zoals bijvoorbeeld teambuildings. Verder is het belangrijk deze activiteiten te koppelen aan algemene fun, dit is ook een manier voor de werknemers op het sporten blijven vol te houden.”

Frame21 Business & Event Center – Indrukwekkende Congres & Seminarie Locatie

Eventlocatie Brussels Airport – Frame21 Brussels Airport

Shares

You May Also Like

Hybride event van PFL, Sylvester en Easyfairs geeft inzichten over toekomst evenementensector

Op dinsdag 1 juni organiseerden PFL, Sylvester en Easyfairs CRAFTING YOUR FUTURE EVENT – ...

TOEKAN STADION @Van der Valk hotel Mechelen

Supporter de Rode Duivels naar de grote finale van het Europees Kampioenschap voetbal als ...

Interview met Pascal Cauwelier, CEO van Fast Forward

Onlangs kondigde MICE Magazine de doorgedreven samenwerking tussen Fast Forward en Butik aan. Hoog ...

Brugge ontvangt van 31 oktober tot 2 november het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), het Baskisch Culinair Centrum (BCC), EventFlanders en de stad Brugge hebben beslist om het 6e UNWTO World Forum ...

MaisonRouge founder Olivier Saverys opent eerste E-sportbar in Gent

MaisonRouge founder Olivier was vandaag aanwezig op de virtuele eerste steenlegging voor de eerste ...

Swisstainable Solutions from Switzerland Convention & Incentive Bureau

I don’t know about you, but there is definitely a feeling of positivism and ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.