WIMEC presenteert zich coronaproof

Wimec, het Event Centre aan de Everdongenlaan in Turnhout, is officieel heropend. Achter de gesloten deuren is het de voorbije maanden één en al bedrijvigheid geweest bij Wimec. Het maakt sinds enkele maanden deel uit van de PFL groep en heeft de voorbije periode tijd en middelen geïnvesteerd in manieren om binnen coronamaatregelen events en grote meetings te organiseren.

Tientallen Belgische eventbureaus komen bij Wimec kennis maken met de verscheidene mogelijkheden die het bedrijf en het gebouw bieden voor het organiseren van events. Daarbij speelt afstand een belangrijke rol in dit corona-tijdperk. “We hebben bijvoorbeeld een virtueel platform, dat vergaderen van op afstand mogelijk én aangenaam maakt”, vertelt Dominic De Gruyter van PFL en Wimec. “Het is een enorm verschil met Zoom of Teams. Hier lijkt het bijna of je echt naast elkaar zit. Vanuit dat platform zijn ook verschillende break-outs mogelijk om in kleinere groepen met elkaar door te praten.”

Clean

Wimec heeft voortaan ook een nano-filter in huis. Dat is een gesofisticeerde luchtfilter die heel kleine deeltjes uit de lucht filtert. “Het is het soort filter dat ook wordt gebruikt in clean rooms of operatiekamers”, weet De Gruyter. “Hij is fijn genoeg om ook de Covid-deeltjes tegen te houden.”

Daarnaast toont Wimec voorbeelden van de audiovisuele mogelijkheden die het in huis heeft. Dat zijn onder meer een groot scherm voor presentaties, een 360-graden camera, handig voor bijvoorbeeld virtuele rondleidingen, en een studio met green key, waarbij het mogelijk is om de groene wand te vervangen door beeld naar keuze. Ook zijn er twee studio-sets waar het mogelijk is om gesprekken op te nemen en die bijvoorbeeld te streamen.

Drone

“We hebben ook een drone aangekocht om luchtbeelden te maken”, vertelt Dominic De Gruyter. “Die levert beeld in 4K kwaliteit. We hebben het toestel bovendien getest toen het enkele dagen zo hard waaide en het beeld blijft ongelofelijk stabiel.”

Daarbovenop, en dat mag u letterlijk nemen, heeft Wimec ook een dakterras in gebruik genomen waar het mogelijk is om recepties en dergelijke te geven. Dat laatste zal natuurlijk pas echt tot zijn recht komen wanneer de coronaperikelen achter de rug zijn.

Bron: Made in Kempen

Locatie voor evenementen Turnhout – Meeting and Event Centre WIMEC

Shares

You May Also Like

2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende ...

Technopolis is klaar voor een geslaagd anderhalvemeterevent, jij ook?

Een event of meeting organiseren in coronatijden? Het lukt – veilig en wel – ...

Boek je meeting in Oostende & bezoek gratis het James Ensorhuis – 8 x coronaproof teambuilden

Business en Pleasure zijn in Oostende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit najaar biedt ...

LET'S RECONNECT

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen een beetje versoepeld. ...

Technopolis heeft drie formules voor veilige events

Wist je dat events bij Technopolis altijd kunnen doorgaan? Zo biedt dit huis van ...

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...