Wood & Wauters’ Eindejaarresolutie

Het is ondertussen een ware traditie geworden. Aan het einde van het jaar blikken ‘Men of M.I.C.E.’ Erik Wood en Olivier Wauters terug op het afgelopen jaar. Up close & personal with Wood & Wauters dus.

Videomarketing is hot

“2018 was weer een topjaar, een jaar van evolutie. Een jaar waarin de sector opnieuw is gegroeid”, vindt Olivier Wauters. “Het was inderdaad een sterk jaar en wat mij vooral opvalt, is dat de sector meegaat in ons verhaal”, treedt Erik Wood bij. “We zijn nu 14 jaar actief in de MICE-branche en we merken toch wel dat de bedrijven Eventonline nauwgezet volgen. Storytelling, videomarketing, onze klanten volgen ons in het ganse verhaal dat wij brengen, wat mij uiteraard heel gelukkig maakt.”

Videomarketing is de nieuwe trend. “De klanten zijn duidelijk geïnteresseerd om zich via deze manier te profileren. Trouwens, waarom is het zo belangrijk om in videomarketing te investeren? In de klassieke content kan je geen verhaal brengen dat eigenlijk in één minuut wordt verteld”, aldus Erik Wood. “In videomarketing daarentegen, als je heel innovatief bent, kan je op korte tijd heel veel vertellen. Als voorbeeld neem ik een video van een hotel in Antwerpen dat volledig was gerenoveerd, in één minuut werd alles verteld: van het fantastische panorama op de Antwerpse spoorwegkathedraal, de volledig gerenoveerde kamers, het vergaderconcept en restaurant tot Stad Antwerpen als bestemming. En dat allemaal binnen de minuut met mooie visuals. Bijgevolg gaan we ons steeds meer toespitsen op deze techniek om op die manier gerichte boodschappen te brengen voor onze sector.”

“In feite kan je wel stellen dat we zijn geëvolueerd naar een heus communicatieplatform voor de MICE-sector”, stelt Olivier Wauters. “In de afgelopen 14 jaar zijn we van een simpele website voor de MICE-sector ondertussen gegroeid naar veel meer. In 2019 blijven we inzetten op die videomarketing. Een video van één minuut editing zegt veel meer dan 1.000 foto’s.”

“Vroeger, in het klassieke videoverhaal, had je 5 à 6 minuten voor de voorstelling van je bedrijf. Die video ging dan vier jaar mee en daarna maakte je dan een nieuwe. Videomarketing is niet alleen je bedrijf of venue uitlichten, je kan elke keer over een andere topic praten. Je kan er alle kanten mee uit”, meent Erik Wood. “De kracht van videomarketing zit voor mij in het feit dat je geen bedrijfsfilm maakt, maar eerder één bepaald onderwerp gaat uitlichten, da’s eigenlijk het doel van videomarketing”, vult Olivier Wauters aan.

Highlights 2018

“95% van onze klanten hebben opnieuw voor een samenwerking met Eventonline gekozen”, stelt Erik Wood. “Sterker nog, ze zijn meer gaan investeren in het bedrijf Eventonline en MICE Magazine omdat ze echt wel de meerwaarde merken, zoals wij dat tevens verkondigen. We zijn geen klassiek advertentieplatform, maar eerder een gericht communicatieplatform voor de MICE-sector. Dat onze klanten daar massaal op afstemmen dat maakt mij als ondernemer heel blij.”

“Wat we toch ook gemerkt hebben in 2018, en die trend gaat zich verder zetten in 2019, is dat wanneer de economie en de sector goed draaien er nieuwe producten bijkomen. Nieuwe locaties, nieuwe events, nieuwe leveranciers … Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat wij gegroeid zijn omdat we maandelijks het afgelopen jaar toch wel nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen”, aldus Olivier Wauters.

Dat beetje meer

“Alle ideeën die we voorstellen, worden tevens positief onthaald”, merkt Erik Wood op. “Naast het brede communicatieplatform hebben we bovendien enkele randevenementen uitgewerkt, zoals #micellorca19 en #micepedition20. Zo is fietsevent #micellorca19 al helemaal volzet. Er komt een speciale editie in 2020 omdat we dan 15 jaar bestaan, #miceventoux20. De sector volgt ons bovendien in ons verhaal. Ik heb een heel goed gevoel waar we naartoe gaan in 2019 en 2020. We zijn ook een creatief team en blijven bijgevolg steeds innoveren.”

“We gaan in 2019 met 30 deelnemers opnieuw fietsparadijs Mallorca verkennen. Voor deze editie van #micellorca19 hebben we het Park Hyatt Hotel in Canyamel, het noorden van het eiland, als uitvalsbasis gekozen. We rijden opnieuw voor de Stichting tegen kanker”, aldus Erik Wood.

“We hebben het reeds aangehaald. 2020 wordt een speciaal jaar. Er is #miceventoux20, maar ook #micepedition20, een expeditie in Lapland”, legt Olivier Wauters verder uit. “Met een aantal klanten naar het Hoge Noorden, een trekking op zoek naar het Noorderlicht. Het wordt een grensverleggende uitdaging. Da’s trouwens ook het thema waarmee we de klanten meenemen: ‘zoek je grens op’. Dat heb je altijd nodig, hetzij als ondernemer, hetzij als werknemer, je moet je grens opzoeken om je balans te vinden.”

“Ik ben als ondernemer vooral blij dat er zoveel mensen uit onze sector deelnemen aan deze activiteiten”, vindt Erik Wood. “De manier waarop wij allebei in het leven staan, delen we ook met onze klanten. Niet alleen onze ideeën hoe dat wij online marketing zien evolueren de komende jaren en hoe we dat ook in de markt kunnen zetten. We delen echter ook onze passie over sport, hoe dat wij in het leven staan. Als mensen daar massaal op intekenen, kan ik alleen maar enorm tevreden zijn als ondernemer.”

Website Eventonline in een nieuw jasje

“De grote verandering die eraan komt voor onze website, is de zoekfunctie die verder met geomaps wordt uitgewerkt, zodanig dat je als gebruiker en bezoeker van Eventonline veel gebruiksvriendelijker de site kan raadplegen en de resultaten van je zoekopdracht heel snel gaat terugvinden”, stelt Olivier Wauters. “Op een map, maar als je bijvoorbeeld een bepaalde regio gaat ingeven, zal je merken wat er zich in de regio bevindt, maar ook errond. Zodanig dat wanneer je een stad ingeeft waar je iets wenst te organiseren, dat je ook suggesties van venues rond die stad krijgt die dan misschien ook wel interessant kunnen zijn.”

Kwaliteitslabel

Momenteel zijn Wood & Wauters in de weer om samen met ACC Belgium een label (certificaat) te ontwikkelen dat venue locaties kunnen behalen als ze in orde zijn met de veiligheidsvoorschriften. “Dit certificaat zal worden uitgereikt met een geldigheidsdatum van 12 maanden”, verklaart Olivier Wauters. “Aangezien wij met Venues Online deze markt van toplocaties door en door kennen, gaan wij dit ondersteunen met artikels, storytelling en een logo. Het wordt een certificaat vergelijkbaar met Tripadvisor. Zo kunnen locaties die in regel zijn met deze voorwaarden een controle aanvragen om dergelijk certificaat te behalen. Dit wordt dan jaarlijks herzien tijdens een controle. Een heus kwaliteitslabel dus en bijgevolg interessant voor wie op zoek ik is naar kwaliteitsvolle event locaties.”

“Een heleboel activiteiten om dus naar uit te kijken. Ondertussen wensen wij iedereen de beste wensen voor 2019!”, aldus nog beide heren.

Shares

You May Also Like

Live, hybride of online? Jouw event bij Technopolis gaat àltijd door!

Plan jij binnenkort een event? Stuur die uitnodigingen maar uit, want we garanderen dat ...

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...

Kogel door de kerk: evenementen kunnen weer!

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft vandaag, 24 juni, een akkoord bereikt ...

Ontslag in 30% van de organisaties in Belgische eventsector

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact van de coronacrisis De voorbije drie maanden moest maar ...