Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts wordt op 1 oktober de nieuwe general manager van het Kasteel van Ordingen. De 41-jarige Hasselaar wil de horecalocatie in de Truiense deelgemeente naar een hoger niveau brengen. “We mikken vooral op de individuele gast”, benadrukt hij.

Na zijn studies hotelmanagement aan de Eramushogeschool in Brussel bekleedde Yannick Bouts diverse managementfuncties in de hotelketens Marriott, Holiday Inn en Crowne Plaza. Daarna ging hij aan de slag als sales- en marketingmanager bij de Oost-Vlaamse ondernemersfamilie Vermeersch, die onder meer het cateringbedrijf Dîner Privé en de hotels Auberge du Pêcheur, Gosset, Serwir en Charl’s in portefeuille heeft. Na tien jaar koos hij voor de opstart van hotel The Fourth in Leuven met het bijhorende restaurant Tafelrond.

Begin 2020 werd hij general manager van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. In de lente van dit jaar ging hij aan de slag in Château de Vignée in Rochefort. De Hasseltse ondernemer Christian Teunissen zag in hem de geknipte man om zijn horecaproject in de steigers te zetten.

Château de Vignée

“Dat was een tijdelijke opdracht”, preciseert hij. “We hebben daar in korte tijd mooi werk kunnen verrichten. Het team werd helemaal vernieuwd, met chef Marius Bosmans als uithangbord. Na mijn vertrek wordt hij nog meer het gezicht van Château de Vignée. Ik wens te benadrukken dat ik niet helemaal vertrek. Christian Teunissen heeft me gevraagd om Marius als consultant te blijven bijstaan.”

Yannick Bouts onderstreept dat zijn nieuwe job een beetje thuiskomen is. “Mijn vrouw (Stephanie Odeurs, nvdr) is van Sint-Truiden. De omgeving voelt voor mij heel vertrouwd aan. En een praktisch voordeel: Sint-Truiden is dichter bij de deur. ’s Ochtends kan ik een uurtje langer slapen. (lacht) Maar het belangrijkste is dat we een fantastisch product in handen hebben. Toen ik hier voor het eerst kwam, werd ik van mijn sokken geblazen. Alles klopt, van a tot z. Nu moeten we gaan finetunen. Iedere gast moet bij aankomst een instant thuisgevoel krijgen.”

Ervaring

“Wij zijn heel blij met de komst van Yannick”, zegt eigenaar Koen Sleurs. “Een gedreven Limburger met een pak ervaring in de horeca, dat is het profiel dat we zochten. We hadden Yannick al langer op het oog. Nu deed zich de kans voor om een samenwerking aan te gaan. We zijn eens gaan dineren in Château de Vignée en zagen meteen wat hij daar had neergezet. Al tijdens het kennismakingsgesprek zaten we op dezelfde lijn. We hebben het grootste vertrouwen dat hij ook het Kasteel van Ordingen naar een hoger level gaat brengen.”

De geschiedenis van het kasteel van de heren van Ordingen gaat terug tot 1040. Hun residentie fungeerde destijds als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. In het begin van de zeventiende eeuw werden de gebouwen verkocht aan de Duitse Orde, die er een dependance van landcommanderij Alden Biesen van maakte. Tot de Franse Revolutie verbleven er 25 commandeurs. Daarna kwam het kasteel in handen van diverse privé-eigenaars.

Gault&Millau

In 1997 werd het gekocht door ondernemer Richard Sleurs, die het na jarenlange verbouwingen in zijn vroegere glorie herstelde. Vandaag is het Kasteel van Ordingen een luxueus horecaresort met een hotel, wellness, vergaderfaciliteiten, Bistro d’Ordange en gastronomisch restaurant Aurum, waarvoor de jonge sterrenchef Gary Kirchens van La Villa Loraine in Brussel werd aangeworven. Al bij zijn eerste vermelding in de culinaire gids Gault&Millau kreeg hij 15,5/20. De achttien suites en veertien kamers werden ingericht door de bekende decorateur Pieter Porters.

Shares

You May Also Like

Skanna Horeca Uitzendbureau zet zich in voor klimaat met eigen duurzaamheidsmanager

Na meer dan 15 jaar gaat het strategisch roer van Skanna Horeca Uitzendbureau om: ...

Frédérique Meertens aan het hoofd van PXL-Congress

Met meer dan 30 jaar ervaring in de Hospitality sector en tot gisteren in ...

Hugo Slimbrouck leidt vanaf heden de EVENT Confederation

De eventsector maakt werk van haar toekomst. De EVENT Confederation stelt met Brussels Special ...

Coeur Catering zet ecologische visie kracht bij met nieuwe samenwerking met Go Forest

Coeur Catering gaat samenwerken met NGO Go Forest om ecologische visie verder kracht bij ...

Technopolis pakt uit met nieuw logo

Dit is Technopolis anno 2021! Wie Technopolis hoort, denkt onmiddellijk aan één ding: het ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen