Zaakvoerder evenementenbureau transformeert Gentse Baudelokapel tot ‘coronaproof’ eventlocatie

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De evenementensector gaat al langer gebukt onder de coronacrisis, maar de bedrijfswereld laat zich niet kisten. Dat bewijst ook Gilles De Backer, zaakvoerder van het Gentse bureau Utopia Events, die de Gentse Baudelokapel liet omdopen tot hippe eventlocatie. De kijkdagen mogen rekenen op maar liefst  200 geïnteresseerden, uiteraard met social distancing en mondmasker. “Het is dé locatie voor coronaproof  bedrijfsfeesten, beurzen, seminarie en culinaire happenings”, klinkt het bij de ondernemer. 

Veerkracht in lockdown

Al 8 jaar runt Gilles De Backer Utopia Events. Als bedrijf dat actief is in een van de meest getroffen sectoren, zag de Gentenaar zichzelf genoodzaakt om creatief uit de hoek te komen. Samen met zijn vader Frédéric voormalig hospitality manager van onder andere Capitole Gent en Vorst nationaal, nam hij het heft in eigen handen en nam hij contact op met de Gentse Baudelokapel.

“Toen ons land op 18 maart in lockdown ging, leken onze jarenlange inzet en bouwen aan een droom verloren. Maar zoals het een ondernemer betaamt, wilde ik veerkracht aan de dag leggen. Dus ging ik op zoek naar een manier waarop we in de toekomst covid19-veilige events konden organiseren. Zoals ze in Gent al jaar en dag zeggen ‘Nie neute, nie pleuje’”, vertelt Gilles.”

“De Baudelokapel luidt vanaf nu een nieuw tijdperk in we stellen de kapel op voor B2B evenemente, seminaries en er werd uitgebreid naar 2 vergaderzalen of break out rooms. Vanuit onze DNA zullen we ook de kapel een aantal keer per jaar verhuren aan een aanvaardbare prijs voor VZW’s die sociaal & culture events organiseren zo geven we de kapel terug aan het volk.” vertelt Frédéric.

Mosmuur

Op het evenement onthulde het Utopia Events team ‘MossGod’ – een mossen vertaling van het beroemde altaarstuk ‘Het Lam Gods’ van de Gebroeders van Eyck. Het kunstwerk heeft een formaat van vier op drie meter, en is een abstracte en moderne vertaling van het bestaande kunstwerk.

“Het paneel heeft dankzij het fantastische team van Utopia Events een welverdiende thuis gevonden in de Baudelokapel, waardoor het zijn oorspronkelijke functie als altaarstuk in Gent opnieuw kan vervullen. We zijn hen oprecht dankbaar voor deze bijzondere en passende locatie”, laat designer Marieke Vos weten van NADA te Antwerpen.

Waar het altaartstuk zal komen te hangen op de lange termijn is nog een vraagteken maar ze zijn alvast heel blij dat ze het nu hier kunnen tentoonstellen.

Je kan de Baudelokapel huren als particulier, bedrijf of vzw. Meer info vind je op www.baudelokapel.be.

Locatie voor vergaderingen en congressen Gent – Baudelokapel

Shares

You May Also Like

Hybride event van PFL, Sylvester en Easyfairs geeft inzichten over toekomst evenementensector

Op dinsdag 1 juni organiseerden PFL, Sylvester en Easyfairs CRAFTING YOUR FUTURE EVENT – ...

TOEKAN STADION @Van der Valk hotel Mechelen

Supporter de Rode Duivels naar de grote finale van het Europees Kampioenschap voetbal als ...

Interview met Pascal Cauwelier, CEO van Fast Forward

Onlangs kondigde MICE Magazine de doorgedreven samenwerking tussen Fast Forward en Butik aan. Hoog ...

Brugge ontvangt van 31 oktober tot 2 november het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), het Baskisch Culinair Centrum (BCC), EventFlanders en de stad Brugge hebben beslist om het 6e UNWTO World Forum ...

MaisonRouge founder Olivier Saverys opent eerste E-sportbar in Gent

MaisonRouge founder Olivier was vandaag aanwezig op de virtuele eerste steenlegging voor de eerste ...

Swisstainable Solutions from Switzerland Convention & Incentive Bureau

I don’t know about you, but there is definitely a feeling of positivism and ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.