Zakentoerisme Vlaams-Brabant organiseert Inspiratiedag Aarschot

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Op donderdag 30 maart jl. liet Zakentoerisme Vlaams-Brabant meetingplanners een reeks bijzondere vergader- en teambuildinglocaties ontdekken in het Hageland. Op zo’n 20 km van Leuven ligt immers Aarschot, verscholen tussen de glooiende heuvels van het Hageland. Het charmante stadje is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar via de E314 en via trein. Het centrum is zeer geschikt voor teambuildingactiviteiten zoals stadspelen, een cultureel-historisch of culinair bezoek. De Demer en zijn meanders vormen een groen lint doorheen het Aarschotse grondgebied. Voeg daarbij de fabelachtige natuurgebieden die Aarschot rijk is en je krijgt een droombestemming voor een teambuilding in het groen.

“Het was de bedoeling om een beetje dieper het Hageland in te trekken omdat plaatselijke venues vaak moeite hebben om het zakentoerisme tot daar te krijgen, hoewel er in die regio ook fantastische locaties zijn”, stelt Liesbet Vandenberghe, Coördinator Zakentoerisme Vlaams-Brabant. “We hebben voor deze inspiratietrip drie locaties geselecteerd. Met een bus vanuit Leuven bezoeken we eerst het Sven Nys Cycling Center, nog niet zo lang open en perfect voor teambuildings, en nog niet zo gekend. Het centrum was trouwens genomineerd voor een Toerisme Award, maar heeft het net niet gehaald. Vandaar naar ’s Hertogenmolens in Aarschot. Daar heb je logies en vergaderzalen. Een speciale venue in een authentieke molen die heel veel charme uitstraalt. Tenslotte nog het Capucienenklooster, een conferentiecentrum, evenwel zonder logies, maar met heel professioneel uitgeruste vergaderzalen.”

Sven Nys Cycling Center

Het Sven Nys Cycling Center is het mekka voor elke liefhebber van off-road fietsen, m.n. cyclocross, mountainbike, BMX en trial. Het belevingscentrum geeft een interactief historisch en actueel overzicht van fietsen in het veld. Het Cycling Center beschikt tevens over tal van faciliteiten om er een ganse dag door te brengen. Uiteraard ook op maat van verenigingen of bedrijven. Douches, afspuitstand voor de fietsen, een vergaderzaal en een brasserie met schitterend zonneterras voor een snelle hap of uitgebreide groepscatering. Bedrijven op zoek naar een sportief uitje waar de fiets centraal staat, zijn in het Sven Nys Cycling Center ongetwijfeld aan het juiste adres. “Ik kan een incentive opzetten met off-road of wegtoertochten voor de deelnemers, maar ook workshops waarbij teamwerk echt in de kijker wordt gezet”, aldus Sven Nys. “Ik geef hier lezingen waar de link wordt gelegd tussen de sport en het bedrijfsleven. Het Cycling Center is een heus belevingscentrum.”

’s Hertogenmolens

’s Hertogenmolens in Aarschot is een 16de-eeuwse watermolen die getransformeerd is in een hotel met 25 kamers en een brasserie met twee meeting/banketzalen (tot resp. 20 tot 80 personen). “Het project ’s Hertogenmolens is ontstaan via de stad en de eigenaar, dhr. Peeters, die hebben samengewerkt om dit project te realiseren. De Lodge Groep is als externe partner toegetreden om de bestemming vorm te geven”, aldus Kurt Poleunis, Sales Manager van de Lodge Groep. “Het gebouw is authentiek gebleven. We hebben geprobeerd de charme van de watermolen te bewaren. De watermolen is oorspronkelijk gebouwd als een brug over de Demer ter verdediging en omwalling van de stad. Het hotel hebben we geconcentreerd op een eilandje in de Demer en aan de andere kant hebben we dan de brasserie met de zalen. Er werd zoveel mogelijk gewerkt met hout, om de oude industriële stijl van de watermolen te herschapen voor onze gasten. Dit is een locatie die binnen de Lodge Groep voor residentiële teambuildings geboekt wordt. De groep telt 8 brasserieën, 10 hotels en 1 eventlocatie.”

Capucienenklooster

Het voormalige Capucienenklooster in Aarschot is met zijn mooie ligging in het stadspark en zijn vijf zalen van verschillende grootte uitermate geschikt voor allerlei activiteiten. Sinds 2015 doet het klooster dienst als vergader- en conferentiecomplex voor bedrijven. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het enkel daarvoor zou worden gebruikt”, aldus Kelly Crabbé, medebeheerder van het klooster. “Het schepencollege heeft echter beslist om het voor iedereen open te stellen. Dus naast business events gaan hier ook huwelijken, babyborrels enz. door.” De volledige benedenverdieping heeft een capaciteit tot 150 personen, de zalen boven hebben een capaciteit van respectievelijk 34, 12 en 14 personen. Alle zalen beschikken tevens over de nodige hi-tech faciliteiten en de akoestiek is perfect dankzij de aangepaste plafonds. “Terugkerende klanten krijgen een profiel en badge zodat ze zelfs niet tot hier moeten komen om te reserveren”, aldus nog Kelly Crabbé.

City Golf

Deze Inspiratiedag werd afgesloten met een potje City Golf. Vincent Hellemans, zaakvoerder van City Golf, verzorgde een initiatie golf in het stadspark van Aarschot. “Met City Golf zijn we heel mobiel en brengen we de sport naar een interessante locatie. We gaan steeds op zoek naar de leuke zaken die in de steden minder gekend zijn en dat combineren we dan met een balletje golf slaan. Heerlijk ontspannend.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Zakentoerisme Vlaams-Brabant

Shares

You May Also Like

Tijd dus voor uw personeels- of eindejaarsfeest!

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Weldra zal een ...

Winterse meeting- en eventlocaties in Gent & Oost-Vlaanderen

Weldra is het weer zover. Die Kerst- en Eindejaarsfeer. Tover dus die vuurkorven, schapenvelletjes ...

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

LIVING PLATES, een vernieuwend concept

Tafels komen tot leven! Het event agency Creationz lanceert dit najaar een mooi concept ...

Art of Confusion, een wondere wereld van verbeelding!

Stap binnen in een wondere wereld van verbeelding Wie ‘Art of Confusion’ zegt, stapt ...

Business Faculty verleent eerste hulp bij welzijn tijdens je vergadering

Je wil een succesvolle vergadering inrichten? Al eens nagedacht over een powerfood buffet of ...