ZLDR MINE door Toerisme Vlaanderen geselecteerd voor uniek begeleidingstraject

Oude mijnsite Heusden-Zolder door Toerisme Vlaanderen geselecteerd voor uniek begeleidingstraject

Villa Zwart Goud, De Centrale, Watt 17 en het cultuurcentrum Muze bundelen voortaan hun krachten onder de naam ZLDR MINE. Deze oude mijnsite van Heusden-Zolder werd gisteren door Toerisme Vlaanderen geselecteerd voor het begeleidingstraject ‘Beleving in meetinglocaties in erfgoed’. In dit traject zal ZLDR MINE vanaf april professionele ondersteuning krijgen om na de zomer een jurydossier in te dienen als kandidaat voor het internationale merk ‘Flanders Heritage Venues’. Goed nieuws dus voor Tom De Weyer, die als zaakvoerder van de vergader- en eventlocaties Watt17 en Villa Zwart Goud een belangrijk aandeel heeft in dit dossier.

De plannen van het gemeentebestuur van Heusden-Zolder en Toerisme Limburg om de oude mijnsite uit te spelen als dé MICE-locatie (meetings, incentives, conferencing, exhibitions) van de Euregio lagen al langer op tafel, “aldus Tom De Weyer. “Met de recente komst van CC Muze kregen ze nog meer vorm. Onze site heeft nu alles in huis om ervoor te zorgen dat de bezoeker, die een congres of meeting bijwoont, zich dat jaren later nog herinnert dankzij de inspirerende beleving van het erfgoed. Villa Zwart Goud is de oude directeurswoning die we hebben ingericht als huiskamerrestaurant en vergaderlocatie voor groepen tot 70 personen. In De Centrale en Watt17 kunnen zowel kleine als grote congressen en feesten plaatsvinden. Als cultuurcentrum biedt Muze daarenboven aan de bezoekers de mogelijkheid om voorstellingen en exposities bij te wonen in een recent gerestaureerde infrastructuur,” vertelt de zaakvoerder. “Einde vorig jaar dienden we ons kandidatendossier in bij Toerisme Vlaanderen en gisteren kregen we het verlossende nieuws van minister Ben Weyts dat we bij de geselecteerden zijn. Dit is een zeer mooie kans die we met beide handen grijpen.”

 

De geselecteerde meetinglocaties krijgen tijdens het begeleidingstraject professioneel advies om te bepalen met welke verhalen, erfgoedelementen, boodschappen en emoties ze zich het best positioneren. Daarnaast wordt onderzocht met welke middelen (interieuringrepen, acties, aanpassingen, producten, effecten… ) ze dit kunnen realiseren. “Het advies moet uiteindelijk leiden tot een strategisch concept en een plan van aanpak waarmee we in de zomer een nieuw dossier kunnen indienen,” zegt Tom. “Dit komt dan in november voor een internationale jury die aan Toerisme Vlaanderen zal adviseren of we kunnen toetreden tot het merk ‘Flanders Heritage Venues’. Hierover krijgen we begin volgend jaar uitsluitsel. Het merk zou voor ons een grote meerwaarde betekenen,” besluit de zaakvoerder van Taste Catering. “Het is een kwaliteitslabel dat aantoont dat we met onze beleving en erfgoed tegemoet komen aan de internationale verwachtingen op het vlak van kwaliteit en dienstverlening.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Locatie voor personeelsfeesten in Heusden-Zolder – Villa Zwart Goud

Shares

You May Also Like

Topchef en eventplanner brengen samen bijzondere hulde aan de konningebij

Met Dinner With The Queen brengen topchef Lieven Lootens (’t Aards Paradijs) en eventplanner ...

Succesvolle #miceparty19 klokt af op 32.000€ voor strijd tegen kanker

Op 7 mei jl. blies de ganse MICE-sector verzamelen op editie 2019 van de ...

Nieuwe eventhal ‘Radar’ opent de deuren in Lokeren vanaf september

In het gebouw waar ooit de legendarische Belgische club Cherry Moon geschiedenis schreef, opent ...

Nieuwe naam voor cateringgroep Taste Catering

Vergeet Taste Catering en denk nu aan Witti Group. Dat is de nieuwe naam ...

De Oude Vismijn officieel geopend

De oude Vismijn werd vrijdag 3 mei officieel heropend en het hele weekend was ...