Zomerbar pakt uit met 100% vegan aanbod

Vanaf 26 juni opent de Vijverkafee Zomerbar opnieuw 2 maanden lang de deuren. Voor de 4de editie wordt het terrein uitgebreid met 2.500 m2. Initiatiefnemer Bart Claes pakt bovendien uit met een verrassende blikvanger: een 100% vegan food- & drinkzone. “We slaan hiervoor de handen in elkaar met Lento, de winnaar van de Belgian Vegan Award 2018 voor beste restaurant”, opent hij.

Dat plantaardige eetgewoonten aan een stevige opmars bezig zijn, mag niet verrassen. Uit onderzoek van EVA vzw en iVOX blijkt dat 1% van Belgen veganist is en nog eens 6% vegetariër. Samen met de 9% flexitariërs – personen die minstens 3x / week vegetarisch eten – komt dit uit op 16%. “Meer dan 1,8 miljoen Belgen”, rekent Bart Claes van de Vijverkafee Zomerbar snel uit. “Geen hype dus, maar een echte horecatrend. Het V-kafee is een volledig nieuwe, exclusieve hotspot op ons terrein ter grootte van een half voetbalveld én met een 100% vegan kaart. ”.

Van vegan picknick tot BBQ

Op de kaart van het V-Kafee ontdek je vegan streetfood met invloeden van over heel de wereld. “Denk aan een soort pitabroodjes met toppings zoals portobello, humus en gegrilde groenten, maar ook vegan kip. Voor de populaire albondiga’s hebben we een heerlijk veganistisch alternatief. Maar we maken ook picknickmanden voor op zondag, steken de klassieke BBQ in een vegan jasje en voorzien plantaardige vanille-ijsjes voor de zoetebekken”, vertellen Yolan Bamps en Tekla Vancleynenbreugel van Lento.

“Ons doel is jong en oud op een toegankelijk manier kennis te laten maken met veganistische gerechten. En tonen dat duurzaam, gezond, ethisch verantwoord en lekker perfect samengaan. Wist je bijvoorbeeld dat een dag zonder vlees evenveel water bespaart als een maand niet douchen?”, vullen ze aan.

Meer dan 50.000 bezoekers

Waar de Vijverkafee Zomerbar tijdens de 1ste editie een paar duizend bezoekers verwelkomde, klokte het vorig zomer af op 50.000 stuks. “We willen verder groeien, maar daarvoor was extra ruimte broodnodig. We benutten ons terrein van 2 hectare nu maximaal, zonder in te boeten aan kwaliteit. Ons vijverpark staat nog steeds garant voor feelgood ontspanning in het midden van de natuur. En met het V-kafee krijg je er nog een extra beleving bovenop”, besluit Bart met een knipoog.

Meer informatie
Bart Claes
Vijverkafee Zomerbar & V-kafee
Kapelstraat 70, 3590 Diepenbeek
GSM 0475 60 16 47
E-mail: info@vijverkafee.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Gastronomisch topkwaliteit – Het Vijverkafee

Shares

You May Also Like

New Balls Please creëert een handige tool: Live Strategy Roadmap

New Balls Please verzamelt haar live strategy expertise in een roadmap. De ervaring en ...

3Square Events heeft het één en ander te melden

Na de opening van 3Square Zwijnaarde, 7 jaar geleden, en de uitbating van de ...

fielddrive lanceert een snelle en eenvoudige oplossing voor het printen van uw event badges

Met deze oplossing kan je voortaan zelf de deelnemers registratie verzorgen en badges ter ...

MidnightCoffee gaat terug naar de roots van Café Local met een Cuban Night

De eventbaristas van midnightcoffee kwamen onlangs op bezoek in Café Local voor de organisatie ...

Ostend inspirational congress – a deep dive for the meeting industry

October 22nd was marked in quite a few meeting planners’ agendas, as the convention ...

Studio 100 en Belgocatering openen Chef’s Club met Roger van Damme

Vanaf november 2019 opent ‘Chef’s Club’, een nieuw restaurant in het Studio 100 Pop-Up ...